Παρέμβαση Δημάρχου Μυκόνου για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

14 Δεκεμβρίου 2016 13:09

Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου ξεκαθάρισα, ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει, ως βασικό στόχο, την εξυπηρέτηση των ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών με τον εκάστοτε φορέα της κεντρικής εξουσίας. Αυτό έπραξα με συνέπεια τα δύο τελευταία χρόνια και αυτό θα πράξω και στη συνέχεια.


Στο πλαίσιο αυτό οφείλω να χαιρετήσω τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, επιθυμώ, όμως, να του επισημάνω, ότι έχει λανθασμένη εικόνα (λόγω παραπληροφόρησης ή ιδεοληψίας) σχετικά με τις βασικές υποδομές και υπηρεσίες που θα έπρεπε το κεντρικό κράτος να προσφέρει και δυστυχώς δεν έχει το νησί μας, για το οποίο έκανε άλλη μία φορά δεικτική αναφορά.

Συγκεκριμένα θα ήθελα να πληροφορήσω τον κ. πρωθυπουργό, ότι το νησί μας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς, που φιλοξενεί κάθε χρονιά εκατομμύρια επισκέπτες και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο και συνδράμει άμεσα στην είσπραξη εσόδων για το κράτος, για τα οποία μάλιστα το Υπουργείο Οικονομικών πανηγύριζε αυτό το καλοκαίρι, μετά και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών νησιωτικότητας και την αύξηση του ΦΠΑ από το 9% και 16 % στο 24%.

Πόσα, όμως, από αυτά τα χρήματα επιστρέφουν στο νησί, ως υποδομές, υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό, για την διαφύλαξη αυτού του μικρού θαύματος και την περαιτέρω ανάπτυξή του;

Η κρατική μέριμνα μπορεί ενδεικτικά να συνοψιστεί στα εξής:
• Στο Κέντρο Υγείας του νησιού μας, υπηρετούν σήμερα μόλις δύο (2) μόνιμοι ιατροί και ένας (1) επικουρικός, ενώ δίνουμε αγώνα κάθε μήνα με την συνδρομή και ιδιωτών, να καλύπτονται στοιχειωδώς, ο βάρδιες του ΕΚΑΒ.
• Για την πολιτική προστασία ολόκληρου του νησιού, υπηρετεί, ένας (1) μόλις πυροσβέστης.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στα καθήκοντα του με 15-17 αστυνομικούς, ενώ παράλληλα δεν υφίσταται τροχαία και τμήμα Ασφαλείας.
• Η παιδεία μας στριμώχνεται μέσα στα υπερκορεσμένα σχολεία, στερούμενης, της πλειοψηφίας των ειδικών μαθημάτων.
• Η Πολεοδομία και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, καλούνται με δύο (2) μηχανικούς και έναν (1) κλητήρα να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης.
• Οι αθλητές μας υποχρεούνται να μετακινούνται στα γειτονικά νησιά, όποτε ο καιρός το επιτρέπει, προκειμένου να αθληθούν σε κλειστό γυμναστήριο.
• Δεν υπάρχει ανταποκριτής του ΟΑΕΔ στο νησί μας, έναν προορισμό με δεκάδες χιλιάδες εποχιακό προσωπικό.
• Δεν υπηρετούν στο νησί, κοινωνικός λειτουργός, κτηνίατρος, επόπτης υγείας και πολλά άλλα.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα για έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς, που αντί το κράτος να τον στηρίξει, ώστε να θέσουμε τα θεμέλια να δημιουργήσουμε άλλες δέκα «Μυκόνους», τον αντιμετωπίζει ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό, γυρίζοντάς του την πλάτη.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΟΥΚΑΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos