300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Γιώργος Βακόνδιος: Οι χαρακτηρισμοί και οι αριθμοί

08 Ιουνίου 2017 16:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιώργος Βακόνδιος: Οι χαρακτηρισμοί και οι αριθμοί

test2

test2

Όλοι καταλάβαμε ότι ορισμένοι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό δεν αρέσουν στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες. Προσωπικά θεωρώ ότι μπορούμε να επιμένουμε όλοι σε δύο επιθετικούς προσδιορισμούς που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση.

Ψεύτες και αγράμματοι.

Για την ετυμολογία των λέξεων παραπέμπω στο λεξικό της Ελληνικής γλώσσας.

Για την αιτιολόγηση παραθέτω επιχειρήματα-παραδείγματα.

Από προχθές η κυβέρνηση πανηγυρίζει διότι η ΕΛΣΤΑΤ πιστοποίησε ανάπτυξη 0,4% της Ελληνικής οικονομίας.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής:
H ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε τα προσωρινά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2017 και πιθανολογεί ανάπτυξη 0,4% για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όμως αυτή η μικρή ποσοστιαία ανάπτυξη, εάν επαληθευθεί, είναι συνέχεια του έντονου υφεσιακού τέταρτου τριμήνου του 2016.

Και για να γίνει πιο κατανοητή η ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εκτίμηση για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2017 είναι 43,96 δις ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό για το πρώτο τρίμηνο του 2014 (των κακών Σαμαροβενιζέλων) ήταν 44,39 δις ευρώ.

Συμπέρασμα: Κάποτε θα φθάσουμε στο 2014 και εάν ποτέ φθάσουμε το 2,7% ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το 2017, εγώ θα καθίσω στην πλατεία να με χλευάζει ο κάθε Συριζαίος και ο κάθε Ψεκασμένος.

Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση των εξαγωγών ως ποσοστό του ΑΕΠ. Αποκρύπτει όμως ότι σε απόλυτους αριθμούς αξιών (ευρώ) και όγκων, οι εξαγωγές μειώθηκαν, διότι απλούστατα το ΑΕΠ της Ελλάδας από 182,3 δις ευρώ, θα περιορισθεί στα 175 δις ευρώ. Άρα μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών σε μικρότερο ΑΕΠ, καταλήγει σε μείωση των εξαγωγών.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το αχρείαστο, άδικο και καταστροφικό πρωτογενές πλεόνασμα των 7 δις ευρώ που πέτυχε, και τη διανομή των 600 εκατομμυρίων ως την υποτιθέμενη Δέκατη Τρίτη σύνταξη.

Όμως αποκρύπτει ότι στη σελίδα 5 του πρώτου αριστερού μνημονίου προβλέπεται η διανομή του 30% του πρωτογενούς πλεονάσματος (κάθε Απρίλιο) για κοινωνικές παροχές.

Άρα 70 δις Χ 30% = 2,1 δις ευρώ

Η κυβέρνηση με τις κοινωνικές ευαισθησίες άφησε τον Τσίπρα να κάνει τη φιγούρα του και να κοροϊδεύει τους συνταξιούχους με 600 εκ. ευρώ τα Χριστούγεννα και στέρησε από τους φτωχούς 1,5 δις ευρώ τα οποία και χρησιμοποίησε για να πληρώσει τους δανειστές (τοκογλύφους όπως τους αποκαλούσε).

Αυτή η κυβέρνηση αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς που ακόμη και σήμερα δεν έχει πληρώσει τη δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης.

Ένα επίδομα 85 εκ. ευρώ ετησίως, που οι ανάλγητοι Σαμαροβενιζέλοι το είχαν στα 135 εκ. ευρώ και οι φιλέσπλαχνοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το πήγαν στα 35 εκ. ευρώ με το αριστερό μνημόνιο.

Αλλά η κυβέρνηση έχει και μία άλλη πιπίλα.

«Οι προηγούμενοι έκαναν 11 μειώσεις στις συντάξεις: Οι δικές μας σας πειράξανε;»

Δε λέει όμως ότι οι προηγούμενες περικοπές των συντάξεων έγιναν κυρίως πριν την κυβέρνηση Σαμαρά, ώστε να φορτώνει τις περικοπές σε όποιον την βολεύει.

Επίσης δε λέει ότι από τη στιγμή που δεν επανέφερε τις συντάξεις, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά επιβάλλει και επιπλέον περικοπές, ουσιαστικά υιοθετεί και τις προηγούμενες.

Διαφορετικά θα έπρεπε να επαναφέρει τις συντάξεις στο επίπεδο που θεωρούσε σωστό και δίκαιο και μετά να τις περικόψει με αριστερή φιλοσοφία και «προοδευτικό πρόσημο».

Δε λέει επίσης η κυβέρνηση ότι στο δεύτερο μνημόνιο υπήρχε ρητή πρόβλεψη να μη μειωθεί καμία σύνταξη κάτω από τα 1.000 ευρώ, ενώ από το τρίτο (αριστερό μνημόνιο) εθίγησαν όλες οι συντάξεις ακόμη και αυτές των 300 ευρώ.

Για το αφήγημα της κυβέρνησης περί διευθέτησης του χρέους, ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, εξόδους στις αγορές κλπ. θα επανέλθουμε όταν λήξει η τραγωδία της δεύτερης αξιολόγησης.

Τότε που θα αρχίζει η τρίτη αξιολόγηση, (που όλοι θέλουν να ξεχάσουν), πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να αποδώσουμε τεκμηριωμένα και άλλους χαρακτηρισμούς στην Κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που την στηρίζει.

Δεν ξέρω για άλλους χαρακτηρισμούς αλλά σίγουρα η ετυμολογία των λέξεων «ψεύτης» και «αγράμματος» σύμφωνα με το ελληνικό λεξικό ταιριάζει απόλυτα σε κάποιους.

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Επίσκεψη στην αδελφοποιημένη π...
Η αλιεία είναι σημαντικός πυλώ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε νησιά του Αιγαίου

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε νησιά τ...

14 Μαϊος 2025
Eurovision 2025: Εκτός τελικού η Κύπρος – Οι 10 χώρες που πέρασαν

Eurovision 2025: Εκτός τελικού η Κύ...

14 Μαϊος 2025
Κλήρωση Τζόκερ 13/05/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Κλήρωση Τζόκερ 13/05/2025: Αυτοί εί...

14 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ