Όχι στην παραχώρηση της παραλίας της Φτελιάς

01 Σεπτεμβρίου 2017 16:32

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, στην χθεσινή συνεδρίαση (31.08.2017) του οργάνου στην Άνω Μερά, να μην δοθεί η δυνατότητα εκμίσθωσης της παραλίας της Φτελιάς, έπειτα από την έγκριση από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων με την υπογραφή μάλιστα της Υπουργού Πολιτισμού, προς την Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας να προχωρήσει στην παραχώρηση της απλής χρήσης της παραλίας της Φτελιάς της νήσου Μυκόνου.

Η εισήγηση του Δημάρχου να μην εκμισθωθεί η παραλία της Φτελιάς για τη διαφύλαξη του φυσικού κάλλους και της προστασίας του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε:

• Τη μη δυνατότητα παραχώρησης της παραλίας της Φτελιάς για απλή χρήση κατόπιν εκμίσθωσης διά δημοπρασίας είτε με απευθείας παραχώρηση από την Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου.
• Τη συμπλήρωση της υπ΄ αριθμ. 76/1999 απόφασης του ΔΣ και δη στο άρθρο 35 αυτής με τη παραλία της Φτελιάς, στις παραλίες που δεν εκμισθώνει ο Δήμος.
• Την αποστολή διαμαρτυρίας προς την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου και προς τη Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου για την έγκριση της παραχώρησης απλής χρήσης της παραλίας της Φτελιάς και αίτημα
για την ανάκληση του με αριθμ. πρωτ. 321615/208981/88852937/2017 εγγράφου της Γενικής Δ/νσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με θέμα «Διατύπωση σύμφωνης γνώμης σχετικά με το αίτημα της Περιφερειακής Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Φτελιά» του Δήμου Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», καθόσον δεν έλαβε υπόψη αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου αλλά και του ΦΕΚ Β’, 606/10-07-1995 και δε ζητήθηκε ποτέ η άποψη του Δήμου Μυκόνου για το εν λόγω ζήτημα.

Για το νησί μας τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν οι κάτοικοί του.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos