Ο δήμος Μήλου διεκδικεί την Αφροδίτη

11 Μαϊος 2018 13:20

Προσπάθεια για την επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου ξεκινάει ο δήμαρχος του νησιού, Γεράσιμος Δαμουλάκης μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 8 Απριλίου στο δημαρχιακό μέγαρο της Μήλου -με παρουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο τριπλούν Όλγας Βασδέκη- ο κ. Δαμουλάκης τόνισε ότι θα συγκροτήσει επιτροπή διεκδίκησης με την Όλγα Βασδέκη, την αντιδήμαρχο Ζαμπέτα Τούρλου και άλλους προκειμένου να επιστρέψει ένα από τα πιο ιστορικά αγάλματα του κόσμου, η ξενιτεμένη κόρη που συμβολίζει την ομορφιά και αποτελεί από τα σημαντικότερα εκθέματα του Λούβρου.

Ακόμα, ο δήμαρχος επεσήμανε πως, ως δημοτική Αρχή, έχουν θέσει ψηλά αυτή την προσπάθεια γιατί το νησί έχει πολλά σύμβολα, ενώ είναι ακόμα στην διεκδίκηση ο Ποσειδώνας που σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο της Αθήνας.

Σημειώνεται πως η διεκδίκηση δεν θα γίνει διά της δικαστικής οδού αλλά θα γίνει ενημέρωση ότι υπήρξε πολεμική πράξη καθώς οι Γάλλοι την πήραν με το πολεμικό πλοίο «Εστατέτ» που είχε κυβερνήτη τον Ολιβιέ Μπουτιέ.

Από τη μεριά της, η αντιδήμαρχος, Ζαμπέτα Τούρλου, ανέφερε ότι το άγαλμα της Αφροδίτης έχει δώσει μεγάλη έμπνευση στην τέχνη και πως στο μουσείο του Λούβρου στη γαλλική πρωτεύουσα η Αφροδίτη της Μήλου μαζί με την Μόνα Λίζα (Τζοκόντα) και την Άπτερο Νίκη της Σαμοθράκης αποτελούν τα σημαντικότερα εκθέματα για τους επισκέπτες του.

www,milosvoice.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos