Στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση” συμμετέχει το Νότιο Αιγαίο

11 Μαϊος 2018 14:03

Με 18 παραγωγούς από τα νησιά Σύρο, Τήνο, Νάξο, Άνδρο, Κέα, Πάρο, Σίκινο, Αστυπάλαια, Λέρο και Κάλυμνο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Γαστρονομική Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 - συμμετέχει στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση», που πραγματοποιείται από 10 έως 13 Μαΐου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα.

Η έκθεση προβάλλει το τρίπτυχο Γαστρονομία – Τουρισμό – Πολιτισμό και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με κύριο στόχο την προώθηση των εμπορικών σχέσεων των παραγωγών τροφίμων και ποτών των νησιών της, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να προκύψουν τα μέγιστα δυνατά εμπορικά οφέλη για τους παραγωγούς της και να επιτευχθεί ένας από τους πρωταρχικούς της στόχους που είναι η προβολή, προώθηση και στήριξη του πρωτογενούς της τομέα, καθώς και η διασύνδεσή του με τον τουρισμό.
Στην έκθεση συμμετέχει επίσης η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, στρατηγικός συνεργάτης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που με την παρουσία του σεφ Γιώργου Δουληγέρη, έκλεψε την παράσταση ετοιμάζοντας και προσφέροντας στους επισκέπτες γεύσεις από τα νησιά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν χθες, Πέμπτη, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, καθώς και του Προέδρου του ΕΟΤ, Χαράλαμπου Καρίμαλη.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης που μετά το πέρας των εγκαινίων και αφού επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα και συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς των νησιών, δήλωσε:
«Η Περιφέρεια μας, υπηρετώντας με συνέπεια το στόχο που έχει θέσει, αφενός να προβάλει και να αναδείξει τα μοναδικά και ιδιαίτερα τοπικά μας προϊόντα, αφετέρου να στηρίξει τους παραγωγούς μας και να τους βοηθήσει να ενισχύσουν το προφίλ τους στην αγορά των τροφίμων,, συμμετέχει στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση”, με απώτερο στόχο την διασύνδεση των προϊόντων μας με τον τουρισμό. Είναι πλέον πασιφανές ότι εκτός του πρωταθλήματος που κατέχουμε στο τουρισμό, ο πρωτογενής μας τομέας βρίσκεται σε σημείο ανάκαμψης διεκδικώντας δυναμικά με τα εξαίρετα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας, να καταστήσουμε το Νότιο Αιγαίο γαστρονομικό προορισμό στη συνείδηση των επισκεπτών. Επενδύσουμε στην εξωστρέφεια και συμμετέχουμε σε κάθε πρωτοβουλία εντός και εκτός της χώρας μας, που μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο».

Η έκθεση «Ελλάδος Γεύση», εκτός της προώθησης των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, στοχεύει επίσης στην παρουσίαση του πολιτιστικού πλούτου και του τουριστικού ενδιαφέροντος των περιοχών που συμμετέχουν και ως εκ τούτου αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για την διασύνδεση του πρωτογενούς προϊόντος με αυτούς τους κλάδους με τρόπο διαδραστικό και χαρακτήρα παραδοσιακό. Επίσης οι παραγωγοί έχουν την ευκαιρία χονδρικής και λιανικής πώλησης και πραγματοποίησης συναντήσεων Β2Β (Business to Business) με Έλληνες και ξένους αγοραστές.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos