Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα

22 Νοεμβρίου 2018 18:40

Σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Γενς Πλότνερ, τον οποίο συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στη Σύρο κ. Νίκος Γάσπαρης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Νοτίου Αιγαίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη να κάνει ξεχωριστή αναφορά στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης τόσο της Σύρου, όσο και του συνόλου των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, για τα οποία επισήμανε ότι αποτελούν έναν ποιοτικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Ο κ. Λεονταρίτης αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική εξωστρέφειας που υλοποιεί η Περιφέρεια, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε νησιού, με απώτερο στόχο την περαιτέρω προβολή και προώθηση τους και προσκάλεσε τον κ. Πλότνερ να επισκεφθεί εκ νέου τις Κυκλάδες προκειμένου να διαπιστώσει τον πλούτο και τη μοναδικότητά τους.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Αξιωματούχος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη φιλόξενη υποδοχή και εξωτερίκευσε το θαυμασμό του για τις ομορφιές του Νοτίου Αιγαίου και τον πολιτισμό του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για ζητήματα που σχετίζονται με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και τις προκλήσεις που υπάρχουν σε επίπεδο διοίκησης και διαχείρισης ζητημάτων καθημερινότητας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους, καθώς και για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως αυτό της επαναλειτουργίας του ναυπηγείου του Νεωρίου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos