Δήμευση της Ανάφης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

19 Δεκεμβρίου 2018 15:47

test1

test2

test2

Την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση των νησιωτών της Ανάφης επί των Δασικών Χαρτών της περιοχής, έφερε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης.


Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Ανάφης κ. Ιάκωβου Ρούσσου (α.π. 1282/07-12-2018), σχετικά με το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον Δασικό Χάρτη της περιοχής της νήσου Ανάφης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, τονίζουν την έντονη αντίθεσή τους σχετικά με τους πρόσφατους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν, καθώς χαρακτηρίζουν το 70% με 75% της συνολικής επιφάνειας του νησιού ως χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Γεγονός, που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και οργή στους κατοίκους του νησιού, καθώς ολόκληρη η Ανάφη είναι ιδιόκτητη με τίτλους ιδιοκτησίας, χωρίς δημόσια κτήματα. Ως εκ τούτου, η πολιτεία υποχρεώνει κάθε θιγόμενο ιδιοκτήτη να προβεί σε σημαντικά έξοδα και διαδικασίες προκειμένου να διεκδικήσει τη νόμιμη περιουσία του, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αναμένεται να εγκαταλείψουν την διεκδίκηση των περιουσιών τους, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να αποκτήσει την κυριότητα εκτάσεων που παλιότερα αποτελούσαν αγροτικές καλλιέργειες και πατρογονικές ιδιοκτησίες.
Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης ουσιαστικά ισοδυναμεί με “δήμευση” της περιουσίας των κατοίκων της Ανάφης.

Όλοι οι κάτοικοι του νησιού, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος, εκφράζουν την έντονη αγωνία και αγανάκτηση τους για την πρωτοφανή και απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Για το λόγο αυτό καλούν την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να προβεί στην άμεση αναθεώρηση ολόκληρου του πλαισίου, καθώς με την παρούσα μορφή του υφαρπάζει τις περιουσίες των κατοίκων της Ανάφης.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos