Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας των Μυκονιατών

19 Δεκεμβρίου 2018 15:52

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς με πρόταση του και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν για το έτος 2019 τη μη αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας των Μυκονιατών.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι ευπαθείς οικονομικά ομάδες, απαλλάσσονται από την επιβολή δημοτικών τελών για τη νέα χρονιά, όπως συμβαίνει από το 2015, οπότε και ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες των ευπαθών ομάδων είναι οι ακόλουθες:

• Άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, δημότες Μυκόνου.
• Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 25.000€, με 3.000€ προσαύξηση για κάθε τέκνο πέραν των τριών, δημότες Μυκόνου.
• Άποροι πολίτες, δημότες Μυκόνου που κατέχουν βιβλιάριο απορίας.
• Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 20.000€, με 3.000€ προσαύξηση για κάθε τέκνο, δημότες Μυκόνου.
• Πολίτες που χρήζουν διαπιστευμένα μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για την ζωή του ατόμου με ετήσιο οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 30.000€, δημότες Μυκόνου.
Η απαλλαγή αυτή θα αφορά την πρώτη ή κύρια κατοικία των δικαιούχων.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε σχετικά:

« Συνεχίζουμε έμπρακτα και είμαστε κοντά σε όλους όσους το έχουν ανάγκη στην τοπική κοινωνία του νησιού μας!

Ο Δήμος Μυκόνου για ακόμη μια χρονιά και καθώς η κρίση παραμένει, επιδεικνύει ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας Μυκονιάτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, αποτελεί μέρος των ενεργειών που συντονισμένα εκτελεί η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ανακούφιση στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη συστηματική στήριξη όλων μας.»

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos