Παρέμβαση Κατερίνας Μονογυιού στην Επιτροπή Περιφερειών στο πλαίσιο των Έξυπνων Πόλεων

28 Νοεμβρίου 2019 20:04

Σε μία κατά κοινή ομολογία καταπληκτική συνεδρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής ενημερωθήκαμε από τους κ.κ Δημήτρη Βέργαδο,


Αναπληρωτή Καθηγητή και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής καθώς και Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακός Πολιτισμός ,Έξυπνες Πόλεις ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές τεχνολογίες» και Δημήτρη Παπαστεργίου, Δημάρχου Τρικκαίων, για την ένταξη νέων τεχνολογιών(όπως δικτύων 5G) στο αστικό περιβάλλον, τις έξυπνες πόλεις και την πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η δική μου παρέμβαση αφορούσε τις εξελίξεις στην τεχνολογία που μπορούν να συνεισφέρουν στην άρση του αισθήματος απομόνωσης των νησιών, ειδικότερα στους τομείς της Τηλεϊατρικής, της Μάθησης εξ Αποστάσεως και του Ηλεκτρονικού Κράτους καθώς και στις δυνατότητες εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών με έξυπνες Τεχνολογίες.

Ο κ.Βέργαδος απήντησε πως η μετεξέλιξη της Τηλεϊατρικής με βάση τις νέες τεχνολογίες σημαίνει πως μιλάμε πλέον για Συνολική Εικόνα Ασθενούς και δυνατότητες για επέμβαση όπως και για άμεση κλήση μέσων για μεταφορές ασθενών. Για το μεγάλο πεδίο της Μάθησης από Απόσταση σημείωσε πως ανοίγονται μεγάλοι ορίζοντες, που χωρίς να αντικαθιστούν την παρουσία δασκάλου στην αίθουσα, επιτρέπουν στους μαθητές να συμμετέχουν διαδραστικά και να λαβαίνουν μέρος σε δράσεις, τεστ και επιμορφωτικά παιχνίδια τα οποία θα τους βοηθήσουν, και ειδικότερα αυτούς των μικρότερων σχολείων, να έχουν επιπλέον ερεθίσματα και ευκαιρίες. Επίσης,τόνισε πως η ένταξη του συνόλου των ακτοπλοϊκών δρομολογίων συμπεριλαμβανομένων των μικρών και τοπικών διανησιωτικών σε ενιαία πλατφόρμα(που θα ενημερώνεται διαρκώς για τις κινήσεις αλλά και τις καιρικές συνθήκες κ.α) θα είναι πολύ χρήσιμη σε όσους σχεδιάζουν ταξίδια στα νησιά.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων δήλωσε πως η εφαρμογή νέων τεχνολογιών για υποθέσεις δημόσιας διοίκησης θα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τις περιοχές εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, όπως είναι και οι νησιωτικές. Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω τόσο τους προσκεκλημένους όσο και τους συναδέλφους της Επιτροπής αυτής για την τόσο εποικοδομητική συνεδρίαση που έγινε σε άψογο κλίμα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos