Νέο φορολογικό: Μικρότεροι φόροι για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

29 Νοεμβρίου 2019 16:50

Το παρόν φορολογικό νομοσχέδιο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη χώρα μας. Καταρχήν, αποδεικνύεται έμπρακτα πως η Κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της καθώς τηρούνται στο έπακρον οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Τόσα χρόνια συνηθίσαμε οι φόροι να αυξάνονται και να επιβαρύνουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Είμαστε υπερήφανοι που με το παρόν νομοσχέδιο οι φόροι, επιτέλους, μειώνονται.

Η επιχειρηματικότητα στηρίζεται προς όφελος, πρωτίστως, των εργαζομένων καθώς κινητροδοτούνται δράσεις εταιρικής ευθύνης και παροχές, σε είδος, υπέρ των τελευταίων. Το νομοσχέδιο καθιερώνει φόρο 9% στα νοικοκυριά, 5% στα μερίσματα και 24% στις επιχειρήσεις, δηλαδή φοροελαφρύνσεις 950 εκατομμύρια ευρώ για το 2020. Βασικός πυλώνας του είναι η ελάφρυνση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων που τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκαν σημαντικά.

Ο μέσος ελεύθερος επιχειρηματίας, δηλαδή, πρόκειται να έχει μείωση φόρου 1.300 ευρώ. Η αναπτυξιακή διάσταση του νομοσχεδίου πρόκειται να γίνει αισθητά φανερή στους συμπολίτες μας. Στόχος του είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η διαφάνεια και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, η επέκταση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και η μετάβαση του φορολογικού συστήματος στην ψηφιακή εποχή.

Τέλος, ο πρωτογενής τομέας, που αποτελεί τον πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό μέσω τριών μέτρων. Πρώτον, καθιερώνεται ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής στο 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα. Δεύτερον, με το παρόν φορολογικό νομοσχέδιο λαμβάνει χώρα η μείωση στο μίσθωμα δημοσίων ιχθυοτρόφων υδάτων σε αλιευτικούς συνεταιρισμούς από 10% σε 5% επί της αξίας των αλιευμάτων. Τρίτον, παρέχεται η δυνατότητα στους μικρούς οινοπαραγωγούς να ζητήσουν την επιστροφή ή διαγραφή, κατά περίπτωση, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί για μη διατεθείσες ποσότητες. Θεωρώ πως δεν χωράει αμφιβολία στο ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει έμπρακτα και μεθοδικά την μεσαία τάξη, ένα κοινωνικό στρώμα που χτυπήθηκε ανελέητα από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, στηρίζει την οικογένεια και την υγιή επιχειρηματικότητα και είναι μέρος μιας γενναίας, συνολικής φορολογικής μεταρρύθμισης που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο αύριο. Αυτή είναι η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos