Δρομολογούνται λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία της ΑΕΝ Σύρου

04 Δεκεμβρίου 2019 15:25

Ο Βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, καθώς και με την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου και συζήτησαν για θέματα Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ των νησιών των Κυκλάδων.


Ειδική αναφορά έγινε για το θέμα της λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου. Ο Βουλευτής Κυκλάδων ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση, εξέθεσε αναλυτικά τα ζητήματα λειτουργίας τα οποία εδώ και πολλά χρόνια βαλτώνουν και συζήτησε για αρκετή ώρα με τον Υπουργό για την αναγκαία ομαλοποίηση λειτουργίας της ιστορικής Σχολής.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η απόσπαση τριών στελεχών του Λιμενικού Σώματος στην ΑΕΝ Σύρου με σκοπό να καλυφθούν τα κενά των οργανικών θέσεων και να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής. Επίσης, στο πλαίσιο του ενιαίου συστήματος κινητικότητας υπήρξε μέριμνα ώστε να προβλεφθούν θέσεις πολιτικού διοικητικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων για τη στελέχωση της ΑΕΝ Σύρου.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής υποψηφίων από τα εκλεκτορικά σώματα, για την πλήρωση των θέσεων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού σε ειδικότητες των ναυτικών μαθημάτων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ενώ αναμένεται η έκδοση και άλλων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων με τις οποίες θα συγκροτηθούν τα εκλεκτορικά σώματα για την επιλογή του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού σε κατηγορίες γενικών μαθημάτων.

Τέλος, εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες προμήθειας του απαραίτητου τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών της ΑΕΝ Σύρου, δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, των σχετικών τεχνικών προσφορών που έχουν υποβληθεί.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos