Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης σχολικών κτιρίων Δήμου Μήλου

05 Δεκεμβρίου 2019 11:51

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων εκσυχρονισμού και βελτίωσης των σχολικών μονάδων στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την απόφαση ένταξης της ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων του Δήμου Μήλου, συνολικού προϋπολογισμού 880.000,00 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”.


Ειδικότερα, η Πράξη “Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Δήμου Μήλου” αφορά τα δημόσια κτίρια που στεγάζουν το Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα, το Δημοτικό Σχολείο Μήλου (Πλάκας – Τσιοβασάλων) και το Νηπιαγωγείο Πλάκας του Δήμου Μήλου. Περιλαμβάνει:
- Αντικατάσταση των κουφωµάτων
- Εγκατάσταση αντλιών θερμότητας αέρα, νερού και κλιματιστικών μονάδων (split), προς αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας λεβητών πετρελαίου και των παλαιών κλιματιστικών,
 Αντικατάσταση φωτιστικών και εγκατάσταση αισθητήρων φωτός, για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τον φωτισμό καθώς και τη βελτίωση της οπτικής άνεσης των μαθητών εντός των αιθουσών διδασκαλίας
 Θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων
 Θερμομόνωση δωμάτων
σύμφωνα με τις συστάσεις του Ενεργειακού Επιθεωρητή στα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΚΕΝΑΚ 2017)

Ο προϋπολογισμός και η δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχονται σε 880.000,00 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 31.01.2021 και λήξης η 31.06.2022.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” του Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο”, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Μήλου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos