Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης των Δομών Υγείας των νησιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19

03 Απριλίου 2020 02:02

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα: «Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης των Δομών Υγείας των νησιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19»

Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι δημόσιες επιστολές και τα υπομνήματα Δημάρχων και Ιατρικών Συλλόγων των νησιών, οι οποίοι καταγγέλλουν τα ελλιπή μέτρα προστασίας που παρέχονται στους λειτουργούς Υγείας των περιφερειακών Κέντρων Υγείας, την υποστελέχωση αυτών αλλά και την αδυναμία τοπικής εξέτασης δειγμάτων. Περαιτέρω, έντονη είναι η ανησυχία των τοπικών φορέων για τον σχεδιασμό του ΕΟΔΥ σε περιπτώσεις όπου βρεθεί κρούσμα Covid- 19 σε νησί και χρειαστεί άμεση αεροδιακομιδή, με δεδομένο ότι λίγες έως ελάχιστες είναι οι νησιωτικές δομές που μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο περιστατικό ή πιθανές επιπλοκές αυτού. Οι νησιωτικές κοινωνίες, βιώνοντας μια διπλή ανασφάλεια- αυτή της χωρικής απομόνωσης και αυτή της επέλασης του ιού- νιώθουν ολοένα και πιο ευάλωτοι και η αίσθηση της απουσίας του Κράτους είναι έντονη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos