Τηλεδιάσκεψη για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας των Κυκλάδων

22 Απριλίου 2020 19:46

 Μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα και συμμετοχή δημάρχων του νομού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου κοινή τηλεδιάσκεψη με θέμα την επόμενη μέρα της πανδημίας του COVID 19 στα νησιά.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, αλλά και στην ανάγκη χάραξης κοινής γραμμής όλων των εμπλεκομένων για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.
Η διαχείριση της επερχόμενης δύσκολης τουριστικής περιόδου στα νησιά και η ανάγκη άμεσης μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ, αποτέλεσαν κυρίαρχα ζητήματα στην ατζέντα της συζήτησης, ενώ, ο Βουλευτής, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή νεότερης τηλεδιάσκεψης στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις ελλείψεις στις δομές Υγείας των νησιών και τις προοπτικές δημιουργίας δικτύου παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στις Κυκλάδες. Ο κ. Φόρτωμας, ο οποίος, έχει καταθέσει προς τα αρμόδια Υπουργεία ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις για την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών, ζήτησε τη συνεργασία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να υποβληθεί προς την κυβέρνηση μια ολοκληρωμένη πρόταση για τα νησιά, με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών, σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η καθημερινότητα και η γενικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Για το σκοπό αυτό, κάλεσε τους δημάρχους των Κυκλάδων να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο που τους παρέθεσε, ώστε να καταγραφούν οι συνολικότερες ανάγκες που παρουσιάζονται και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους.

«Σήμερα «συναντηθήκαμε» με τους δημάρχους των Κυκλάδων για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που αφορά στα θέματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας εν μέσω COVID19.
Συμφωνήσαμε, όλες οι πλευρές, πως μόνο με κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις μπορούμε να βγούμε δυνατοί και να φέρουμε αποτέλεσμα για τα νησιά μας».
Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι η προτεραιότητα όλων μας και η βάση για όλες τις συζητήσεις που αφορούν στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας», δήλωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos