Τήνος: Δημοτική επιτροπή αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες

24 Απριλίου 2020 16:44

Με την έλευση της πληροφορίας ότι σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, εν μέσω της τραγικής και επικίνδυνης περιόδου που διανύουμε, η Ενεργειακή Κυκλάδων


θα προχωρήσει τα έργα της σκυροδέτησης των βάσεων των ανεμογεννητριών της στην περιοχή Πράσσα, τα μέλη της δημοτικής επιτροπής ενάντια στις ανεμογεννήτριες, συνεδριάσαμε μέσω τηλεδιάσκεψης και έχουμε να αναφέρουμε τα εξής.

Πραγματικά, η πληροφορία αυτή μας κάνει όλους να απορούμε.

Όχι για την παντελή έλλειψη σεβασμού απέναντι στην κοινωνία της Τήνου, η οποία στο σύνολό της αντιτίθεται στο έγκλημα αυτό. Αυτήν την γνωρίζαμε.

Όχι για την ύπουλη εργαλειοποίηση της απαγόρευσης των μετακινήσεων προς ίδιον όφελος, εν μέσω πανδημίας. Αυτή την φανταζόμασταν.

Όχι για την ανάγκη της εταιρείας να εκμεταλλευτεί τα περιοριστικά μέτρα, καθώς γνωρίζει, ότι αν περιμένει μέχρι την άρση τους, θα ξαναβρεί την Τηνιακή κοινωνία απέναντί της.

Όχι για την εξόφθαλμη βιασύνη της να ξεκινήσει να εισπράττει κέρδη, με οποιοδήποτε κόστος για την τοπική κοινωνία, η οικονομία της οποίας θα πληγεί τόσο από την εγκατάσταση των αιολικών όσο και από την πανδημία. Και αυτή την έχουμε καταλάβει.

Απορούμε όμως! Η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ασφάλεια του έργου; Πως είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί αυτή όταν το εξειδικευμένο συνεργείο που ήρθε την προηγούμενη φορά, προκειμένου να γίνει η σκυροδέτηση του έργου, αυτή την φορά δεν συνδράμει στο εγχείρημα; Υπάρχει εξειδικευμένο Τηνιακό συνεργείο που θα βοηθήσει στο έργο ή οι εργασίες θα γίνουν με ανειδίκευτους εργάτες; Πως διασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζόμενων στο έργο και όσων θα βρεθούν στην ευρύτερη περιοχή; Θυσιάζεται και αυτή στον βωμό του κέρδους;

Απορούμε επίσης και για όσους συνεργαστούν με την εταιρεία στην συντέλεση αυτού του εγκλήματος. Πως θα μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να αντικρίσουν τους συμπατριώτες τους γνωρίζοντας ότι και οι ίδιοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν καταστροφή;

Ας γίνει το εγχείρημα αυτό της εταιρείας, η αφορμή για να συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος πολίτης, ότι οι αυτόκλητοι σωτήρες του περιβάλλοντος, οι λεγόμενοι “πράσινοι” επενδυτές, δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για το περιβάλλον και για την τοπική κοινωνία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος τους, αψηφώντας συνέπειες, φτάνοντας μέχρι το σημείο να εκμεταλλεύονται την πανδημία και την αδυναμία έκφρασης της αντίθετης άποψης.

Λαθεύουν αν πιστεύουν ότι έτσι θα μας νικήσουν.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στις Ανεμογεννήτριες

Σιώτος Ιωάννης – Δήμαρχος Τήνου
Αλοιμόνου Ευγενία – Αντιδήμαρχος Τήνου
Κροντηράς Παναγιώτης – Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Κουσουνάδης Πέτρος – Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας
Μαραβέλια Άννα – Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας
Δεληγιάννη-Άσπρου Αναστασία – Έπαρχος Τήνου
Καλογεράτος Παναγιώτης – Πρόεδρος του Σ.Ε.Κ.Υγ.Ε.Τ.
Δελλατόλας Φραγκίσκος – Εκπρόσωπος του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου
Βιδάλης Γιώργος – Άμισθος Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα ανεμογεννητριών

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos