Κατερίνα Μονογυιού: Το σύνθετο πρόβλημα που ταλανίζει τη Νάξο και τους εργαζόμενους της σμύριδας πρέπει να λυθεί και θα λυθεί

28 Ιουνίου 2020 14:24

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου η Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε σε συνάντηση των εκπροσώπων σμυριδεργατών Νάξου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την


ασφάλιση και το σμυριδεργατικό δικαίωμα των εργαζομένων. Στη συνάντηση που διεξήχθη σε θερμό κλίμα για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα συμμετείχαν: ο Γενικός Γραμματέας φυσικού περιβάλλοντος του Υπουργείου Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, η Διευθύντρια ΣΕΝΕ του Υπουργείου Ελευθεριάδου Σ., ο Πρόεδρος της κοινότητας Κορώνου Κωνσταντάκης Ιωάννης και εκπρόσωποι εργαζομένων σμυριδεργατών Νάξου.

Αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, από τα στελέχη του Υπουργείου τα εξής: Το μέλλον για τη Νάξο είναι η ολική ανάπτυξη της περιοχής με εκμετάλλευση των ορυχείων που είναι επισκέψιμα. Τα ορυχεία για λόγους ασφαλείας, όπως αποφάσισε και έκρινε το Υπουργείο, δεν θα ανοίξουν για φέτος αλλά θα γίνουν εργασίες διαλογής και μεταφοράς με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα ένσημα που δικαιούνται για φέτος οι εργαζόμενοι.

Σε σχέση με τα υπερβάλλοντα ένσημα του 2019 θα γίνουν προσπάθειες ώστε να καταβληθούν σε όλους. Για το χώρο των ορυχείων θα γίνει μελέτη σκοπιμότητας για βιώσιμη ανάπτυξη όλων των εγκαταστάσεων της σμύριδας με κοινωνικό πρόσημο και τουριστική αξιοποίηση σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου, τους εργαζόμενους και τοπικούς φορείς. Η κυρία Μονογιυού στη τοποθέτηση της, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε για τις προσπάθειες του Υπουργείο ώστε να λυθούν αρκετά προβλήματα και ανέφερε ότι αυτό το σύνθετο πρόβλημα που ταλανίζει τους εργαζόμενους της σμύριδας πρέπει να λυθεί και θα λυθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εξασφαλισμένη η ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων. Επίσης, η κ. Μονογιυού ανέφερε ότι για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα κατέθεσε αναφορά τις 27/05/2020 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos