Στην Επιτροπή των Περιφερειών και για θέματα εκπαίδευσης η τοποθέτηση του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα

15 Ιουλίου 2020 00:23

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα την επόμενη μέρα στην Πρωτοβάθμια Δευτεροβάθμια και στην Ειδική Εκπαίδευση, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας,


Φίλιππος Φόρτωμας, μιλώντας για ζητήματα που αφορούν τα νησιά του νομού. Η συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε εχτές, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Ο κ. Φόρτωμας συνεχάρη την Υφυπουργό διότι με πρωτοβουλίες της συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση ενός μείζονος και χρόνιου προβλήματος που παρουσιάζεται σε πολλά νησιά, το οποίο αφορά την καθιέρωση πρόσθετης μοριοδότησης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να αποκτήσουν κίνητρο παραμονής στις θέσεις που τοποθετούνται και να διεξάγεται ομαλά η εκπαιδευτική περίοδος στα σχολεία.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έθεσε, εκ νέου, το ζήτημα της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια του νομού λόγω των ειδικών συνθηκών της νησιωτικότητας, θέμα για το οποίο, η κ. Ζαχαράκη δεσμεύτηκε ότι ενόψει του επόμενου σχολικού έτους θα λειτουργήσουν περισσότερα τέτοια τμήματα στα νησιά κι ότι προβλέπεται η δημιουργία νέων ειδικοτήτων για τη συνολικότερη ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Επίσης, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στους ταχύτατους ρυθμούς υλοποίησης του σχεδίου νόμου για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στη χώρα, ωστόσο, επεσήμανε τις ελλείψεις που εντοπίζονται στις Κυκλάδες σε επίπεδο ψηφιακών υποδομών εκπαίδευσης, γεγονός που δυσχεραίνει την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μαθήματα σε ορισμένα μικρά νησιά, γι αυτό ζήτησε την αρωγή και την έμπρακτη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να υπάρχει ισότιμη παροχή σύγχρονων υπηρεσιών προς όλους τους μαθητές. Να σημειωθεί πως της συζήτησης στην Επιτροπή Περιφερειών για θέματα Παιδείας, είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα επίσκεψη του κ. Φόρτωμα στην Υπουργό Παιδείας και συνεργασία του με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos