Η πρόσβαση (voucher) 800 παιδιών σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

15 Ιουλίου 2020 11:49

Τη δυνατότητα σε εκατοντάδες οικογένειες να εγγράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, για το σχολικό έτος 2020 – 2021, παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία διαθέτει ευρωπαϊκούς πόρους, συνολικού ύψους 1.520.000,00 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθύνει πρόσκληση προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. για την υποβολή προτάσεων που αφορούν:
1) «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2020-2021» συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 1.400.000,00 ευρώ, μέσω της οποίας θα χρηματοδοτηθούν 700 ωφελούμενοι
και
2) «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2020-2021 (ΑμεΑ)», συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 120.000,00 ευρώ, μέσω της οποίας θα χρηματοδοτηθούν 100 ωφελούμενοι,
για ένταξη και χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Άξονα «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης - Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.
Η δράση που θα υλοποιηθεί από την «Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.» αφορά στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας ατόμων ευπαθών και λοιπών ομάδων του πληθυσμού που βιώνουν ή κινδυνεύουν από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό και έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών, με στόχο την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή, μέσω της ενίσχυσης της πρόσβασης οικογενειών σε υπηρεσίες φροντίδας για τα παιδιά.
Μέσω της δράσης ενισχύονται κατά κύριο λόγο άτομα που έχουν τη φροντίδα ανήλικων παιδιών (γυναίκες και άνδρες), με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, κάτω του ορίου της φτώχειας, που επιδιώκουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας ή τη διατήρηση και τη βελτίωση των όρων απασχόλησής τους.
Ειδικότερα η πράξη αφορά τη διάθεση προς μητέρες και πατέρες που έχουν την επιμέλεια, θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών για το σχολικό έτος 2020-2021, στις ακόλουθες κατηγορίες δομών (δημόσιες και ιδιωτικές):
Βρεφικοί Σταθμοί
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια με αναπηρία
Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)
Η πράξη συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και διατήρηση των ωφελούμενων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας.
Η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς το κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του παιδιού του.
Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr
από τις 15/07/2020 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων)
έως τις 31/07/2020 16:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos