Τηλεδιάσκεψη του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Νοτίου Αιγαίου της ΝΔ, με θέμα «O σχεδιασμός της Θαλάσσιας Πολιτικής στον νησιωτικό χώρο»

23 Ιουλίου 2020 12:23

Άλλη μία εποικοδομητική και με σημαντική ανταπόκριση των Στελεχών του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Νοτίου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας διοργανώθηκε την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 από το Μητρώο, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χριστιάνας Καλογήρου.


Ο Υπουργός, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η στήριξη των νησιωτών και μέσα από όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς αυτή την κατεύθυνση διασφαλίζονται ακόμη περισσότερο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Υπογράμμισε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών ενισχύεται συνεχώς και ανακοίνωσε τη σύνδεση της Κρήτης με τα Δωδεκάνησα, που θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην επικοινωνία της νησιωτικής ελλάδας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την θαλάσσια πολιτική και τόνισε πως αποτελεί μία ακόμη πρωτοπορία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Εξίσου διαφωτιστική ήταν και η παρουσίαση από την Γενική Γραμματέα, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, του νέου Σχεδιασμού του Υπουργείου για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο νησιωτικό χώρα, που όπως επεσήμανε αποτελεί πρωτοτυπία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο με το οποίο η Ελλάδα αποκτά επίσημη, αναγνωρισμένη και στοιχειοθετημένη Εθνική Νησιωτική Πολιτική, ενώ τονίσθηκε πως το σχέδιο προβλέπει ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία αποκλειστικά για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις και σημαντικές παρεμβάσεις των Στελεχών του Μητρώου Νοτίου Αιγαίου και την τοποθέτηση της Γενικής Συντονίστριας του ΜΠΣ Νοτίου Αιγαίου, κ. Ελένης Μαυρόγαλου, η οποία δήλωσε ότι «Ο νέος σχεδιασμός πραγματικά υπόσχεται να αναβαθμίσει τη νησιωτική Ελλάδα και να συγκεράσει τις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού με κύριο στόχο τη νησιωτική συνοχή. Ελπίζω να κυλήσει ομαλά το καλοκαίρι αυτό και να κερδίσουμε τον Αύγουστο που περιμένουν όλες οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, προκειμένου να περιορισθούν οι απώλειες της υγειονομικής κρίσης».

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες τηλεδιασκέψεις των Στελεχών με όργανα της Κυβέρνησης και θα υλοποιηθούν κοινωνικές δράσεις στα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos