Άμεση επίλυση του προβλήματος στη διαδικασία για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων

03 Ιουνίου 2021 15:56

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος μαζί με 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε ερώτηση για το πρόβλημα αποκλεισμού επιχειρήσεων από το μέτρο της επιδότησης παγίων δαπανών.

 

Οι βουλευτές αναφέρουν πως βάση της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 504/29.05.2021 οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν υποβάλλει την κατάσταση οικονομικών στοιχείων (Ε3) για το φορολογικό έτος 2020 έως την 17η Ιουνίου 2021 προκειμένου να λάβουν μέρος στην εκδήλωση ενδιαφέροντος.

 Το γεγονός, εκτός ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την ισχύουσα προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που είναι η 27η Αυγούστου 2021, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος είναι ανέφικτο να υλοποιηθεί μέχρι την 17η Ιουνίου 2021,καθώς η φόρμα του εντύπου Ε3 δεν είναι διαμορφωμένη ακόμα με τα φετινά δεδομένα.

 Επιπρόσθετα, η λήξη της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορθώσεων των ΜΥΦ είναι η 18η Ιουνίου και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί η σύνταξη του εντύπου Ε3 έως την ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 Οι Βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό Οικονομικών αν υπήρξε διάλογος με το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, τους εκπροσώπους των λογιστών και των επιχειρήσεων, πριν εκδοθεί η ΚΥΑ που δημιουργεί άλλη μια μεγάλη αναστάτωση στην επιχειρηματική και λογιστική-φοροτεχνική κοινότητα εν μέσω πανδημίας. Επιπλέον τον καλούν να μεριμνήσει για την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει από τα στενά χρονικά περιθώρια.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos