Επιδοτήσεις μόνο για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τουρισμού;

03 Ιουνίου 2021 18:25

Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,


Γνωρίζετε ότι ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας και ιδιαίτερα για τα νησιά μας είναι ο μοναδικός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης και ότι η πανδημία του covid - 19 έχει επηρεάσει το σύνολο των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας.

Η Κυβέρνηση έως τώρα έχει συνδράμει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, τις αναστολές συμβάσεων, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, την μείωση του ελάχιστου αριθμού για την κατοχύρωση του ταμείου ανεργίας κ.α. όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανά τα παραπάνω να αντικαταστήσουν τις σημαντικές απώλειες των επιχειρήσεων από την δραματική μείωση του τουρισμού στην χώρα μας με ποσοστό πτώσης περίπου 80%.

Και ενώ οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων ανέμεναν τα δύο προγράμματα (1.των παγίων δαπανών και 2. της επιδότησης για την παροχή κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών) που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση, δυστυχώς μετά την γνωστοποίηση των κριτηρίων υπαγωγής γίνεται αντιληπτό ότι οι περισσότερες μικρές – οικογενειακές επιχειρήσεις θα τεθούν εκτός επιδότησης.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ να εξετάσετε τη επιστολή της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ <<ΚΥΚΛΟΣ>> και να ασκήσετε την όποια παρέμβαση κρίνεται αναγκαία
προκειμένου να ενισχυθούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν στα νησιά μας.

Με εκτίμηση,

Κώστας Μπιζάς
Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos