Διαμόρφωση δυτικής εισόδου Χώρας Αμοργού

12 Ιουλίου 2021 17:21

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου με την υπ. αρ. 216.4.1/2021 απόφαση της συνεδρίασης της 7ης Ιουλίου 2021 ενέταξε στον Άξονα Προτεραιότητας

1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» το έργο «Διαμόρφωση δυτικής εισόδου Χώρας Αμοργού» με ποσό χρηματοδότησης 161.578,40€.

Η σχετική πρόταση του Δήμου Αμοργού, συνολικού προϋπολογισμού 217.000,00€, υποβλήθηκε στις 26-02-2021 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πράσινου Ταμείου, σύμφωνα με την 38/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμοργού.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την δημιουργία χώρου στάσης λεωφορείων ανατολικά από τον μύλο σε τμήμα της περιοχής των αγαλμάτων Πετσετάκη, την κατασκευή κτιρίου στάσης και διαδρόμου ΑΜΕΑ, την πλακόστρωση της πλατείας Αντωνίου Φωστιέρη και την διευθέτηση οχημάτων και χρήσεων.

O Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: «Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, τον Πρόεδρο του κ. Ε. Σταθόπουλο και τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Φ. Φόρτωμα για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την χρηματοδότηση του έργου. Με την υλοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά η περιοχή της Δυτικής Εισόδου του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας Αμοργού. Συνεχίζουμε δυναμικά το πρόγραμμα μας για την αναβάθμιση του νησιού μας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos