Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κυκλάδων, Γιώργος Ν. Παπαμανώλης, κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση:

03 Απριλίου 2012 17:53

με θέμα την « ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ.Τ. ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΟΥ ΩΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ » προς τον Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη:

Προς ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κο Γεώργιο Μπαμπινιώτη

ΘΕΜΑ : « ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ.Τ. ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΟΥ ΩΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ»

Κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επτά μαθητές της Γ΄ Λυκείου στα Κουφονήσια, ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στην διάρκεια της εξεταστικής τους περιόδου, δηλαδή από τις 21 Μαΐου εως τις 6 Ιουνίου, θα χρειαστεί προκειμένου ν' ανταποκριθούν στις εξεταστικές τους υποχρεώσεις, να φύγουν από τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν στη Νάξο.

Η παραπάνω μετακίνησή τους δεν θα επιβαρύνει μόνο οικονομικά τις οικογένειές τους, αλλά κυρίως θα διαταράξει την ηρεμία τους, η οποία κρίνετε απαραίτητη προκειμένου ν' ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες των επερχόμενων εξετάσεων.

Το άγχος αυτών των μαθητών που τυγχάνουν και υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι δεδομένο και θεωρώ ότι δεν συναγωνίζονται επί ίσοις όροις, ιδιαίτερα λόγω μιας δύσκολης εκπαιδευτικής χρονιάς στην διάρκεια της οποίας, δεν υπήρχε μέχρι τις αρχές Φλεβάρη καθηγητής κατεύθυνσης.

Η λύση που έχει προταθεί είναι να οριστεί το Γυμνάσιο ΛΤ Κουφονησιών, εξεταστικό κέντρο των πανελλαδικών εξετάσεων και προσωπικά πιστεύω ότι είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει κάποιος σε αυτούς τους μαθητές, προκειμένου να μην συνεχιστεί η ταλαιπωρία τους.

Αυτή η λύση είναι συμφέρουσα και για το κράτος όπου σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν γίνει, μειώνεται αισθητά το κόστος δαπάνης, αφού αν μετακινηθούν τα παιδιά στη Νάξο, θα χρειαστεί να καταβληθεί δαπάνη ύψους 8.200 Ευρώ, ενώ αν λειτουργήσει το σχολείο τους ως εκπαιδευτικό κέντρο θα δαπανηθούν 4.000 – 5.000 Ευρώ.

Άλλωστε το ίδιο σχολείο είχε λειτουργήσει και το 2001 – 2002 ως εξεταστικό κέντρο, χωρίς να εμφανιστούν προβλήματα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους

Ερωτάστε Κύριε Υπουργέ,

Εάν προτίθεστε να ορίσετε το Γυμνάσιο ΛΤ Κουφονησίων ως Εξεταστικό Κέντρο Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γεώργιος Ν. Παπαμανώλης

Ανεξάρτητος Βουλευτής Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos