Καταδικάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου την επίθεση κατά του Γιάννη Μαχαιρίδη

14 Μαϊος 2012 18:43

Ομόφωνα καταδίκασε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου την επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη. Σε ψηφισμα του το Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρει:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει την απαράδεκτη, απρόκλητη επίθεση και τους προπηλακισμούς που δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, από ιδιώτη επιχειρηματία την 1-5-2012 στη Ρόδο και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον κορυφαίο εκπρόσωπο του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Ο σεβασμός στους θεσμούς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, αποτελεί αναγκαία συνθήκη και προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας και δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση ιδιοτελή και προσωπικά επιχειρηματικά συμφέροντα δεν θα επισκιάσουν τη δημοκρατική λειτουργία μας και δεν θα επηρεάσουν τις αποφάσεις των αιρετών οργάνων.


Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Για τον καθορισμό των εδρών των ταξί, την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και σειρά άλλων σημαντικών ζητημάτων αποφάσισε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Σύρο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τον καθορισμό μίας έδρας για τα επιβατικά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (ΤΑΞΙ) ανά νησί στις Κυκλάδες. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

Ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, παρότρυνε τους επαγγελματίες να προχωρήσουν σε συνεργασίες και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα αφορούν το σύνολο των αυτοκινητιστών σε κάθε νησί και δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό τους.

"Η απόφαση του καθορισμού μίας έδρας σε κάθε νησί θα συμβάλει στη δίκαιη κατανομή των δικαιωμάτων όλων των αυτοκινητιστών αλλά και στην επιβίωση των ταξί και των ορεινών περιοχών των νησιών", όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.

Ο Περιφερειάρχης στην εισήγησή του για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από πόρους του ΕΣΠΑ ανέφερε πως πρέπει να γίνει "στροφή στην κάλυψη της τοπικής αγοράς και της τοπικής ζήτησης σε όλες τις περιόδους του χρόνου και επεσήμανε πως "πέραν του προγράμματος στήριξης των ΜμΕ μέσω του ΕΣΠΑ είναι απαραίτητη η δημιουργία αποτελεσματικού μηχανισμού στήριξης που να λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του χώρου και το αυξημένο κόστος παραγωγής και να διερευνήσει πέραν της πληροφόρησης και ενημέρωσης και άλλους τρόπους πληρωμής".

"Συμφωνούμε να στηριχθούν επιχειρήσεις που παράγουν τεχνολογία ή ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες", τόνισε ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας πως "συμφωνούμε να ενισχυθούν επιχειρήσεις που ενθαρρύνουν την εντατική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμφωνούμε στην ενίσχυση των ΜΜΕ που προάγουν την καινοτομία και παράγουν καινοτόμα προϊόντα, που προάγουν την κοινωνία της γνώσης. Συμφωνούμε στην ενίσχυση συμπράξεων ΜμΕ και συνεργατικών εταιρειών". Τέλος, ο κ. Μαχαιρίδης ξεκαθάρισε ότι "ως Περιφέρεια θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου οι πόροι να αξιοποιηθούν παραγωγικά στηρίζοντας και την επιχειρηματικότητα, τις ΜμΕ με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τόνωση της απασχόλησης".

-Έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, την επέκταση του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια για την Προμήθεια μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού και σε μεγάλα νησιά (άνω των 4.000 κατοίκων). Πλέον, τα νησιά τα οποία θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται συνολικά σε τριάντα τρία.

-Τη διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη ότι θα στηριχθεί η προσπάθεια διάσωσης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, έλαβε το περιφερειακό συμβούλιο.

Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε ότι αναμένονται οι οριστικές μελέτες και το ύψος του προϋπολογισμού και θα φέρει τροποποίηση των προγραμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, προκειμένου να εξασφαλιστεί το σύνολο ή μέρος των απαιτούμενων πιστώσεων.

Επίσης, το συμβούλιο ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου για την υλοποίηση του έργου Βιωματικού Μουσείου Αγροτικής Κληρονομιάς περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Εκθετήριο Παραδοσιακών Προϊόντων".

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos