Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

14 Μαϊος 2012 18:40

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, της 14.5.2012, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, ο καθορισμός

των εδρών των επιβατικών δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) σύμφωνα με τις διατάξεις και τις πιεστικές προθεσμίες του Ν. 4070/2012.

Η παράταξή μας χαιρετίζει τις ομόφωνες αποφάσεις των σωματείων ΤΑΞΙ των Δωδεκανήσων και σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις των σωματείων των Κυκλάδων. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ομόφωνη άποψη μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί κάθε νησιού, προτείνουμε την υιοθέτηση της άποψης της πλειοψηφίας του σωματείου.

Θυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ΤΑΞΙ είναι άνθρωποι της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου οι οποίοι κατά το τελευταίο χρόνο έχουν βρεθεί στο "μάτι του κυκλώνα" με το νομοσχέδιο "Ραγκούση" που επιδίωξε να συρρικνώσει τον κλάδο τους. Όπως όλοι ο εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα τις συνέπειες της μνημονιακής λιτότητας και της οικονομικής κρίσης.

Οποιαδήποτε αλλαγή στις έδρες των ΤΑΞΙ πρέπει να γίνεται τεκμηριωμένα, με σεβασμό στην ενότητα του κλάδου και με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους και επισκέπτες κάθε νησιού.

Η περιφερειακή πλειοψηφία, εμμένοντας στην ισοπεδωτική και στείρα πρόταση της συνένωσης των εδρών ΤΑΞΙ κάθε νησιού, αγνοώντας γεωγραφικές, πλυθησμιακές και συγκοινωνιακές ιδιαιτότητες, παρέμεινε απομονωμένη από την κοινωνία και τις θέσεις των σωματείων ΤΑΞΙ.

Η κοινωνική συνοχή των νησιών μας δεν διαπραγματεύεται.

Χαράλαμπος Κόκκινος

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos