Να αποτρέψουμε άμεσα την περικοπή χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών

21 Ιουνίου 2012 17:45

Τις μέρες αυτές και ενώ τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στις εκλογές, η Περιφέρεια μας δέχθηκε ακόμα ένα κτύπημα, πέραν των γενικότερων, που απορρέουν

από την μέχρι σήμερα εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Απ' ό,τι φαίνεται, με το πρόσχημα της υπέρβασης του επιτρεπόμενου ΑΕΠ σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε. και αφού μας κατατάσσουν ισοπεδωτικά σε ποσοστό πάνω από το 90%, μας αποκλείουν από τη συνέχιση χρηματοδότησης προγραμμάτων κοινωνικών δομών που απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βοήθεια στο σπίτι γia ηλικιωμένους κλπ.

Είναι βέβαιο ότι ο αποκλεισμός αυτός θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στο εναπομείναν κράτος πρόνοιας, αφού θα πλήξει τις πιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, ενώ ταυτόχρονα θα πολλαπλασιάσει ακόμα περισσότερο την ανεργία, ειδικά στις γυναίκες.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Καλούμε τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, να πάρουν άμεσα θέση και να δρομολογήσουν πρωτοβουλίες ταχείας αναθεώρησης του αποκλεισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από τη χρηματοδότηση των δομών πρόνοιας. Ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι ο αποκλεισμός αυτός αποτελεί προάγγελο περικοπής χρηματοδότησης και άλλων προγραμμάτων, τους καλούμε να διεκδικήσουμε δυναμικά, τόσο προς τη νέα κυβέρνηση, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την εξαίρεση μας τουλάχιστον στους τομείς που επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο απασχόλησης και διαβίωσης των κατοίκων των νησιών μας.

21/6/2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos