Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Πουσσαίου

21 Ιουνίου 2012 17:46

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντώνη Ρουπακιώτη, απέστειλε χθες (20/06) ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.

Ο κ. Πουσσαίος ζητεί από τον Υπουργό να μην αποκλειστούν από τη χρηματοδότηση μέσω της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρωπίνου Δυναμικού», οι δομές φύλαξης παιδιών των Κυκλάδων.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη:

«Ο αποκλεισμός των δημοτικών δομών φύλαξης παιδιών από την πρόσκληση για τη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρωπίνου Δυναμικού», που πρόκειται να δημοσιευτεί στις επόμενες ημέρες, αποκλείει 368 παιδιά από τις Κυκλάδες, από τη δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας και δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη οικονομική και κοινωνική κατάσταση των οικογενειών.

Συγκεκριμένα, στη Σύρο, εάν δεν υπάρξει η ένταξη αυτή, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Σύρου, το οποίο και εξυπηρετεί πλέον των 24 παιδιών, αριθμό πέραν των δυνατοτήτων του, δεν θα καταφέρει να επιβιώσει, καθώς δεν υπάρχει υποστήριξη από άλλους φορείς. Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του Βρεφονηπιακού σταθμού.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα μας είναι σημαντική η υποστήριξη των κοινωνικών δομών που το κλείσιμο τους όχι μόνο θα δημιουργήσει ένα επιπλέον πρόβλημα στις οικογένειες αλλά θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερους άνεργους, ενώ θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη διαβίωση στις νησιωτικές περιοχές που μακροπρόθεσμα θα επιφέρει και μείωση του πληθυσμού.

Σίγουρος για την προσπάθεια την οποία θα καταβάλετε με σκοπό την οικονομική υποστήριξη για την λειτουργία των προαναφερθέντων δομών, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Γιώργος Πουσσαίος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos