Περιφέρεια: Η απασχόληση αλλοδαπών αντικείμενο συνάντησης εργασίας

22 Ιουλίου 2012 12:00

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο, υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, και με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου, του προέδρου του Εργατικού

Κέντρου Σάββα Χατζησάββα, του προέδρου των Οικοδόμων Νίκου Τριπολίτη και του γενικού διευθυντή Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Γιάννη Χριστοφάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας για τη χορήγηση αδειών εργασίας σε αλλοδαπούς και ζητήθηκε από τις υπηρεσίες να εφαρμόζεται αυστηρά το σχετικό νομικό πλαίσιο, κάτι για το οποίο διαβεβαίωσε ο κ. Γιάννης Χριστοφάκης.

Επίσης, αποφασίστηκε όσοι αιτούνται χορήγηση άδειας εργασίας να υποβάλλουν δήλωση εισοδήματος και βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών.

Τέλος, θα διερευνηθεί αν οι απασχολούμενοι μετανάστες άνευ ειδικότητας καταλαμβάνουν θέσεις εργαζομένων με ειδίκευση και ταυτόχρονα θα ζητείται από τους ανειδίκευτους εργάτες που έχουν άδεια εργασίας να επιβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλισμένοι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos