Συνάντηση εργασίας για τις προτάσεις του Δήμου Σύρου στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

25 Νοεμβρίου 2021 15:21

Με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα συναντήθηκε, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ υψηλά στην ατζέντα τέθηκε το μείζον ζήτημα της λειψυδρίας και ειδικότερα η προμήθεια μιας μονάδας αφαλάτωσης 340 m3/ημέρα, προκειμένου να δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα υδροδότησης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και επισκέπτες της Σύρου, ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Πέτσας, ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα του Δημάρχου, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ανακοινώσει το ύψος του ποσού της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο θα διατεθεί για την αγορά της συγκεκριμένης μονάδας αφαλάτωσης.

Ο κ. Λειβαδάρας, φανερά ικανοποιημένος από την άκρως θετική έκβαση της συζήτησης, επεσήμανε ότι η προμήθεια της μονάδας αφαλάτωσης 340 m3/ημέρα, σε συνδυασμό με την ήδη δρομολογημένη αγορά μιας δεύτερης μονάδας 600 m3/ημέρα, πρόκειται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες οξύνεται σε βαθμό μη ανταπόκρισης στις βασικές ανάγκες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos