Ένταξη έργων σε Κύθνο και Μήλο

18 Αυγούστου 2012 12:59

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε ένα έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου και ένα έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Τα έργα αυτά είναι τα εξής:

Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Χώρας Κύθνου με προϋπολογισμό 535 χιλ. €, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου με φορέα υλοποίησης την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Το κτήριο που θα κατασκευαστεί είναι ισόγειο με υπόγειο και θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται 20 νήπια. Οι χώροι που θα κατασκευαστούν στο ισόγειο περιλαμβάνουν το χώρο υποδοχής των γονέων και των νηπίων, το γραφείο των νηπιαγωγών, δύο (2) αίθουσες εργασίας, αίθουσα ύπνου, χώρο υγιεινής των νηπίων, χώρο υγιεινής για ΑμΕΑ, χώρους υγιεινής ενηλίκων, τραπεζαρία – κουζίνα καθώς και βοηθητικούς χώρους (αποθήκη, λεβητοστάσιο κλπ).

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ και προμήθεια εξοπλισμού επεξεργασίας αποβλήτων Δήμου Μήλου με προϋπολογισμό 1,8 εκ. € εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Ιητών, ο οποίος ως διαχειριστικά επαρκής φορέας έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Μήλου. Το έργο περιλαμβάνει την οριστική παύση και αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη θέση «Φυρλίγκος» του Δήμου Μήλου έκτασης περίπου 22 στρεμμάτων, καθώς και την εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης μονάδας κομποστοποίησης (τεμαχιστής, containers κομποστοποίησης, ελαστικοφόρος φορτωτής, λοιπός εξοπλισμός), εξοπλισμού για την προώθηση της ανακύκλωσης (κάδοι ανακύκλωσης, όχημα συλλογής ανακυκλώσιμων, πρέσσα συμπίεσης και δεματοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών) και οικιακής κομποστοποίησης, καθώς και εξοπλισμού δεματοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών και υπολειμμάτων. Επιπλέον, στο έργο περιλαμβάνονται η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, η αγορά των απαραίτητων εδαφικών εκτάσεων, καθώς και δράσης ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας για την επιτυχή εφαρμογή των προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos