Στην Πάτμο ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Παμπάκας

03 Σεπτεμβρίου 2012 01:24

Διήμερο επαφών πραγματοποιεί σε Πάτμο και Λέρο ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, με πρώτο σταθμό το νησί της Αποκάλυψης όπου είχε συνεργασία με τον δήμαρχο Γρηγόρη Στόικο και συνεταιριστικούς φορείς.

Στη συνάντηση με τα μέλη του υπό σύσταση Αγροτουριστικού Γυναικείου Συνεταιρισμού Πάτμου «Ηλιοτάτη», ζητήθηκε και αποφασίστηκε η ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας στη φιλόδοξη πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται στο νησί, με σκοπό την άρτια οργάνωση και τη διαρκή ενημέρωση του φορέα σε θέματα που αφορούν, για παράδειγμα, σε επιδοτούμενα προγράμματα κλπ.

Ο αντιπεριφερειάρχης, πάντα παρουσία του δημάρχου, του Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Γιάννη Πουλή και του ειδικού συμβούλου Αντώνη Κολιάδη, συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάτμου, όπου συμφωνήθηκε να υπάρξει η τεχνική συνδρομή της Περιφέρειας για διάφορου τύπου καλλιέργειες(ελιά, αμπέλια), με έμφαση στις βιολογικές.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να σταλεί στην Πάτμο ειδικό κλιμάκιο επιστημόνων της Περιφέρειας, εξειδικευμένων στις καλλιέργειες και στην ανάλυση εδάφους, που θα συνεργαστούν και με τον Δήμο του νησιού.

Τέλος, αφού ο αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε και εξήρε τη διάθεση για προσφορά στον πρωτογενή τομέα, τόνισε ότι θα ήταν χρήσιμη και παραγωγική η συνεργασία των δύο Συνεταιριστικών φορέων, σε ότι αφορά στην τυποποίηση και πώληση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, την προμήθεια πρώτων υλών κλπ.

Θα ακολουθήσουν επαφές του κ. Σωτήρη Παμπάκα και των συνεργατών του με παράγοντες της Λέρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos