Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» Π.Χρυσαφίδης στη Μήλο

05 Σεπτεμβρίου 2012 18:13

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» Π.Χρυσαφίδης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 τη Μήλο και είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο κ.Δαμουλάκη Γεράσιμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα θέματα της 20ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 1-9-2012 στην Λέρο και για τις θέσεις της παράταξης μας επ΄ αυτών και ιδιαίτερα για το μείζον θέμα του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ζήτημα της έγκρισης των ΕΟΖ στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, που εντέχνως προσπάθησε η περιφερειακή αρχή αρχικά να υποστηρίξει αλλά που, στη συνέχεια, ο κ. Περιφερειάρχης, μετά τη γενική κατακραυγή, αναγκάστηκε να απαλείψει από το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τα γενικότερα προβλήματα της Μήλου και για τα υπό εκτέλεση άλλα και υπό σχεδιασμό έργα. Εκ μέρους του Δήμου εκφράστηκαν επίσης παράπονα για την αντιμετώπιση που έχει από την περιφέρεια σε θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών, με συνέπεια τις μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των έργων, ενώ ο Δήμαρχος εξέφρασε την αγωνία του για την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, την ανύπαρκτη τεχνική υπηρεσία και την έλλειψη διοικητικού υπαλλήλου στην Πολεοδομία Μήλου (εξυπηρετεί τα νησιά Μήλο, Κίμωλο, Σίφνο και Σέριφο) παρά τις συνεχείς οχλήσεις του προς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Ζήτησε την αρωγή της παράταξης μας στο θέμα της χρηματοδότησης του Δήμου Μήλου από την Περιφέρεια με δεδομένο ότι η Νομαρχία Κυκλάδων είχε εγκρίνει το ποσό των 680.000 ευρώ για τη βελτίωση του Επαρχιακού Δικτύου της Μήλου, ποσό που στη συνέχεια έγινε 145.000 ευρώ λόγω περικοπής πιστώσεων και που ουδέποτε χορηγήθηκαν στο Δήμο.

Συζήτησαν επίσης για την προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση κατά τους χειμερινούς μήνες και για πολλά άλλα θέματα.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Χρυσαφίδης δήλωσε αρωγός σε κάθε κοινωφελές έργο για την ανάπτυξη της Μήλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφτεί άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Σύρο για την επίλυση των προβλημάτων.

4/9/2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos