Χρηματοδότηση Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για τη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης για το έτος 2012

06 Σεπτεμβρίου 2012 16:28

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Συναντηθήκαμε μαζί σας, (ως ΠΕΔ Ν. Αιγαίου) προ 20ημέρου. Είχα την ευκαιρία να σας μιλήσω μεταξύ των άλλων για τις επιχορηγήσεις των λειτουργικών των Εργοστασίων Αφαλάτωσης των νησιών και για τις συνέπειες από ενδεχόμενη κατάργησή τους.

Παρά ταύτα πληροφορηθήκαμε από τον Αθηναϊκό Τύπο ότι στις περικοπές αυτών των δαπανών συμπεριλαμβάνονται και 7 εκατομ. ευρώ (4 είναι τα πραγματικά) που αφορούν στα εργοστάσια αφαλάτωσης. Σε εμάς ήδη το νερό είναι πανάκριβο και διαμαρτύρεται ο κόσμος για την τιμή του. Μετά την περικοπή χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ και προκειμένου να αντεπεξέλθουμε θα πρέπει να προβούμε σε αύξηση των τιμολογίων κατά 60 – 70 % που, στην παρούσα συγκυρία, ισοδυναμεί με αφανισμό της τοπικής κοινωνίας, όταν η μέση τιμή του κυβικού σήμερα περίπου 1,80 ευρώ. Ο αγρότης, ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο συνταξιούχος, ο επιχειρηματίας και ιδιαίτερα ο άνεργος πως μπορεί να σηκώσει τέτοια βάρη; δηλαδή να πληρώνει το κυβικό περίπου 3 ευρώ;

Πρέπει να το επανεξετάσετε. Άλλωστε το κόστος είναι ελάχιστο. Διαφορετικά, το νησί μας θα αφανισθεί. Ένα νησί που στερείται άλλων πηγών νερού, που καλύπτει τις ανάγκες τους από τη λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης και μόνον, όταν η μεταφορά νερού με πλοία κοστίζει έως και 12 ευρώ το κυβικό. Αν στερηθούμε παντελώς αυτό το κορυφαίο φυσικό αγαθό που είναι το νερό είναι σαν να καταδικαζόμαστε να εγκαταλείψουμε το νησί, να σταματήσει κάθε δραστηριότητα, να οδηγηθούμε σε έναν ουσιαστικό θάνατο.

Κύριε Υπουργέ,

σας μεταφέρουμε κραυγή αγωνίας για την επιβίωση του Δήμου μας και της ΔΕΥΑ Σύρου και σας παρακαλούμε θερμά, έστω και την τελευταία στιγμή, προσωπικά, να επενεξετάσετε το ζήτημα.

Μετά τιμής

Γιάννης Δεκαβάλλας

Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos