Προμήθεια ελικοπτέρου Super Puma για τις ανάγκες αεροδιακομιδής των κατοίκων της νήσου Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων

10 Σεπτεμβρίου 2012 17:09

Ο Βουλευτής Επικρατείας Μ. Γλέζος, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος και η Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μαρία Διακάκη

καταθέτουν αναφορά την επιστολή του Αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Εμ. Πολυκρέτης, σχετικά με την προμήθεια ελικοπτέρου Super Puma για τις ανάγκες αεροδιακομιδής των κατοίκων της νήσου Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Επισυνάπτεται η επιστολή του Αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 07.09.2012

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Μανώλης Γλέζος

Νικόλαος Συρμαλένιος

Μαρία Διακάκη


Προμήθεια ελικοπτέρου Super Puma για τις ανάγκες αεροδιακομιδής των κατοίκων της νήσου Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Ενόψει της κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2013, ζητούμε την εγγραφή πίστωσης για την προμήθεια ενός ελικοπτέρου Super Puma, με σκοπό την κάλυψη αναγκών αεροδιακομιδής των ασθενών της νήσου Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Θεωρούμε επιβεβλημένο το ελικόπτερο να έχει έδρα τη Νάξο, που όπως γνωρίζετε είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων, ενώ η κεντρική γεωγραφική του θέση ευνοεί την απρόσκοπτη κάλυψη σχετικών αναγκών και των άλλων Κυκλαδίτικων νησιών. Σημειώνουμε δε, ότι ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων είναι ο μεγαλύτερος ¨Καλλικρατικός¨ Δήμος και προήλθε από τη συνένωση 2 Δήμων και 4 Κοινοτήτων, χωροταξικά κατανεμημένων σε 5 νησιά, ήτοι Νάξο, Δονούσα, Σχοινούσσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια.

Σήμερα, ο συνήθης τρόπος διακομιδής των ασθενών γίνεται με σκάφη προς το νοσοκομείο της Σύρου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις γίνεται και με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προς Αθήνα, εφόσον κριθεί αξιόπιστη η γνωμάτευση των τοπικών ιατρών που ζητούν ελικόπτερο και εφόσον αυτό είναι διαθέσιμο, ενώ – δυστυχώς - κάποιες φορές πρέπει να ασκηθεί πίεση από πολιτικό παράγοντα προκειμένου τελικώς να εκτελεστεί η εντολή των ιατρών.

Η καθυστέρηση -αντικειμενική ή μη- έλευσης του ελικοπτέρου στο νησί, τη στιγμή που ο χρόνος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση της υγείας των ασθενών, έχει θέσει πολλές φορές σε κίνδυνο τη ζωή τους. Είναι αναμφισβήτητο ότι ο κίνδυνος αυτός θα εκλείψει με τη μόνιμη στάθμευση ελικοπτέρου στο νησί μας, αφού θα εξασφαλίζεται η ασφαλής και άμεση διακομιδή τους στο εφημερεύον νοσοκομείο. Με δεδομένη μάλιστα την εύλογη αβεβαιότητα και ανασφάλεια που αισθάνονται οι νησιώτες για το «τι μέλλει γενέσθαι» εάν τους συμβεί έκτακτο περιστατικό υγείας που χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης από οργανωμένο νοσοκομείο, είναι βέβαιο ότι η υλοποίηση της πρότασής μας θα συμβάλλει και στην ψυχολογική τους ισορροπία.

Τέλος, κρίνουμε σκόπιμο το ελικόπτερο να είναι εξοπλισμένο με όλα τα παρελκόμενα εξαρτήματα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης, διάσωσης, κ.λπ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2013, του κόστους που απαιτείται για την προμήθεια του ελικοπτέρου και της μισθοδοσίας του αναγκαίου προσωπικού του.

Εμμανουήλ Πολυκρέτης

Αντιδήμαρχος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos