Αντίπαρος: Εγκατάσταση δυο συστημάτων αφαλάτωσης

25 Σεπτεμβρίου 2012 15:24

Τρία ακόμη νέα έργα για τη βελτίωση των συνθηκών ύδρευσης και την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού στα νησιά της Περιφέρειας εντάχθηκαν στο

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

Τα έργα αυτά, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. € είναι τα εξής:

• Μονάδα Αφαλάτωσης στο Μέριχα Κύθνου, με προϋπολογισμό 1,7 εκ €

Το έργο, που θα υλοποιηθεί από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, περιλαμβάνει εγκατάσταση δύο συστημάτων αφαλάτωσης δυναμικότητας 300 κυβικών μέτρων την ημέρα το καθένα, καθώς και τα απαιτούμενα συνοδευτικά έργα, δηλαδή αγωγούς συνολικού μήκους 3.750μ., τρία αντλιοστάσια και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

• Αφαλάτωση Αντιπάρου, με προϋπολογισμό 1,3 εκ. €

Το έργο θα υλοποιηθεί επίσης από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ. Προβλέπει την εγκατάσταση δύο συστημάτων αφαλάτωσης δυναμικότητας 300 κυβικών μέτρων την ημέρα το καθένα, τριών αντλιοστασίων, αγωγού συνολικού μήκους 1,2 χιλιομέτρων, καθώς και όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία του.

• Ύδρευση Ιουλίδας Κέας, με προϋπολογισμό 1,95 εκ. €

Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Κέας τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Περιλαμβάνει την επέκταση του εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Ιουλίδας συνολικού μήκους 12,5 χιλιομέτρων και την κατασκευή δύο αντλιοστασίων και δεξαμενής 600 κυβικών μέτρων στο Μυλοπόταμο.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos