Παρέμβαση του Περιφερειάρχη στη Γ.Σ της CRPM – «Ανάγκη για κοινή πορεία σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης»

04 Οκτωβρίου 2012 18:46

Τις στρεβλώσεις που δημιουργούνται στην Ευρώπη με χώρες πολλών ταχυτήτων, με ειδική αναφορά στις Περιφέρειας του νότου και φυσικά στο Νότιο Αιγαίο, επεσήμανε ο

Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη σημερινή ολομέλεια της CRPM (με αντικείμενο τον κοινοτικό προϋπολογισμό) η Γενική Συνέλευση της οποίας πραγματοποιείται στην Πολωνία.

Στην ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη, η Ευρώπη να δείξει την αλληλεγγύη της στις χώρες του νότου, τονίζοντας πως η μείωση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, που κυρίως κατευθύνονται στις πιο προβληματικές Περιφέρειες της Ευρώπης, και κυρίως αυτές του νότου που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, θα δεχθούν ένα επιπλέον πλήγμα, καθώς έχει ήδη προηγηθεί η μείωση των πόρων από τις εθνικές κυβερνήσεις, λόγω του δημοσιονομικού συμφώνου που έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Περιφέρειά μου – είπε ο κ. Μαχαιρίδης – δέχεται μεγάλη πίεση από την Ανατολή, την Τουρκία δηλαδή, με εισερχόμενους παράνομα στη χώρα μου μετανάστες, και που πρέπει η ίδια να διαχειριστεί και να μην επιτρέπει να κατευθυνθούν στη βόρεια Ευρώπη. Πέραν αυτού, οι αρνούμενες τη χρηματοδότηση των διαρθρωτικών ταμείων χώρες, που θέλουν να επιβάλλουν τις μειώσεις, έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Δανείζονται και χρηματοδοτούν την ανάπτυξή τους με μηδενικά επιτόκια, ενώ οι χώρες του νότου δανείζονται με υψηλά, αφού είναι δεδομένη η δυσκολία πρόσβασης στις αγορές.

Πρέπει να αποφασίσουμε σαν Ευρώπη να πορευτούμε όλοι μαζί. Μαζί σε μια Ευρώπη του μέλλοντος, με αλληλεγγύη και συνοχή».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos