Φίλιππος Φόρτωμας: Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας οι παραδόσεις των νησιών μας

20 Ιανουαρίου 2022 15:23

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την πρόσφατη απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με την έγκριση εγγραφής της Κεραμικής Παράδοσης της Σίφνου και της Ανδριώτικης βεγγέρας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Πρόκειται για έθιμα και παραδόσεις των νησιών μας, που μένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων και συμβάλλουν καθοριστικά στην έκφραση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε τόπου, αλλά και της καθημερινότητας των νησιωτών.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτισμού και την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη προσωπικά για την απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί σταθμό για τα νησιά μας. Αναδεικνύεται και διαφυλάσσεται η πολιτιστική τους κληρονομιά, τα έθιμα και οι παραδόσεις χρόνων, αλλά και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos