Εξυπηρέτηση συναλλαγών σε νησιά χωρίς τραπεζικό κατάστημα

25 Ιανουαρίου 2022 00:11

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στην οποία επισημαίνεται ότι σε 9 από τα 24 κατοικημένα νησιά των Κυκλάδων, δεν υπάρχουν καταστήματα ή θυρίδες τραπεζών, γεγονός που δημιουργεί δυσκολίες στην

πραγματοποίηση συναλλαγών σε περισσότερες από 800 επιχειρήσεις. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί και μια ευρεία αποψίλωση των τραπεζικών καταστημάτων στις Κυκλάδες, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα στην αγορά σε επίπεδο εξυπηρέτησης και ανταγωνισμού.

Ως προς την διεκπεραίωση συναλλαγών που σχετίζονται με επιχειρηματική δραστηριότητα κατά την οποία σημαντικό μέρος των εισπράξεων γίνεται μέσω μετρητών, είναι προφανές ότι στα νησιά αυτά υπάρχει πρόβλημα, όπως και στην κάλυψη των αναγκών για άνοιγμα λογαριασμών, στην απόκτηση πρόσβασης σε υπηρεσίες, ακόμα και ηλεκτρονικές αφού και αυτές για να παρασχεθούν, απαιτείται αρχικά η φυσική παρουσία. Προφανώς η ύπαρξη μόνο ATMs στα νησιά, δεν μπορεί να καλύψει αυτό το κενό, καθώς η εκκαθάριση των συναλλαγών δεν είναι άμεση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos