Συγκρότηση επιτροπής αγώνα για τη διατήρηση της ΔΟΥ Τήνου

24 Οκτωβρίου 2012 00:30

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου συνεδρίασε χθες εκτάκτως με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά

με τον ανακοινωθέντα σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών για κατάργηση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ. Τήνου). Ομόφωνα εκφράστηκε η κατηγορηματική και σφοδρή αντίθεση στην κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Τήνου, που παραβιάζει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νησιωτικότητας. Μια πρόταση που εφόσον υλοποιηθεί θα σημάνει οπισθοδρόμηση κατά δεκαετίες, αναίρεση των αγώνων για αποκέντρωση, πλήγμα για το νησί και την οικονομία του και όλα αυτά χωρίς κανένα μα κανένα ουσιαστικό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1) Η συγκρότηση Επιτροπής για την προσπάθεια να υπάρξουν επαφές σε επίπεδο Υπουργείου Οικονομικών, προς αποτροπή υλοποίησης της προτεινόμενης κατάργησης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κροντηρά και μέλη τον Δημοτικό Σύμβουλο - επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Σίμο Ορφανό, ένα εκπρόσωπο των λογιστών του νησιού και έναν εκπρόσωπο του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

2) Η ενεργοποίηση με κάθε τρόπο της παροικίας μας στην Αθήνα, με επικεφαλής την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων και τους Τηνιακούς Συλλόγους.

3) Τη συγκρότηση 9μελούς Επιτροπής Αγώνα για το συντονισμό των ενεργειών σε επίπεδο Τήνου, σε σχέση και με την εν εξελίξει κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Τήνου, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο του ΔΣ Ιωάννη Σαλταμανίκα, τον Αντιδήμαρχο Στέφανο Λαγουρό, το Δημοτικό Σύμβουλο Σίμο Ορφανό, το Δημοτικό Σύμβουλο - Μηχανικό Νικηφόρο Δελασούδα, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου Ανδρέα Τσιμέκη, τον Πρόεδρο των Επαγγελματιών Εξωμβούργου Κώστα Αλβέρτη, την λογίστρια κα Ζωή Καβούδη, το Συμβολαιογράφο Τήνου - πρώην Έπαρχο Ραφαήλ Μωραΐτη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος Παναγιώτη Μίντζα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να επανεκτιμήσει τα δεδομένα και επανακαθορίσει τη στάση του, μετά την υλοποίηση των ανωτέρω και ιδίως μετά τις επαφές που θα υπάρξουν στην Αθήνα και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ακολούθως, σήμερα η Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Σε εκτέλεση της με αριθμό 178/2012 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου σε έκτακτη συνεδρίασή του, συγκροτήθηκε η 9μελής Επιτροπή Αγώνα κατά της κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Τήνου, που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Επιτροπή Αγώνα γνωστοποιεί ότι η πρόθεση αυτή του Υπουργείου:

• Υποβαθμίζει το νησί μας ολόκληρο, με την απώλεια μιας σημαντικής Δημόσιας Υπηρεσίας που απασχολεί 11 ανθρώπους

• Υποχρεώνει τους φορολογούμενους του νησιού να μεταβαίνουν στη Σύρο, την ίδια ώρα που η ενδοεπικοινωνία είναι ανεπαρκής και συρρικνώνεται

• Αυξάνει αναγκαία το κόστος των υπηρεσιών που παρέχουν τα λογιστικά γραφεία στους συμπολίτες μας και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις τοπικές επιχειρήσεις

• Αποτελεί σαφή οπισθοδρόμηση και σημαίνει την εγκατάλειψη της Αποκέντρωσης και της ενίσχυσης της περιφέρειας

• Αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η έννοια της νησιωτικότητας, που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα της Ελλάδος, παραμένει «άγνωστη» στα γραφεία και στα κέντρα εξουσίας των Αθηνών

• Αποτελεί απόφαση παρμένη από Επιτροπή ειδικών, που έχει ληφθεί ολοφάνερα πρόχειρα και χωρίς να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του πολυνησιακού Νομού των Κυκλάδων

• Εκδηλώνει περιφρόνηση προς ένα ζωντανό νησί 10.000 και πλέον κατοίκων, με 40 κατοικημένα χωριά, που αποτελεί και την έδρα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, το οποίο έχει πολλαπλά ευεργετήσει την Κεντρική Διοίκηση

• Ανοίγει την πόρτα για μια πολιτική αποψίλωσης του νησιού από Δημόσιες Υπηρεσίες και συνολικής απαξίωσής του

• Διαλύει ένα νησί με αναπτυσσόμενη οικονομία και σημαντικό τουριστικό προορισμό χωρίς κανένα απολύτως όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο, ιδίως από τη στιγμή που ο Δήμος Τήνου ανέλαβε εμπρόθεσμα τη στέγαση της Δ.Ο.Υ. Τήνου

Απαιτούμε τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Τήνου, όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα, όχι υπό τύπον παραχώρησης προς την Τήνο αλλά διότι τη δικαιούται με βάση ιστορικούς, θρησκευτικούς, εθνικούς, κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς λόγους, τους οποίους αντιλαμβάνεται ο καθένας πλην της επιτροπής σοφών που κατέληξε στην άνω ανιστόρητη πρόταση."

Ο Δήμος Τήνου συνυπογράφει με θέρμη την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα και διατρανώνει την ελπίδα του ότι οι Τηνιακοί ενωμένοι και με την αναγκαία στήριξη της Τηνιακής κοινωνίας, θα διεκδικήσουν αυτό που δικαιούται η Τήνος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos