Συναντήσεις της αντιπεριφερειάρχη Ελ. Φτακλάκη

26 Οκτωβρίου 2012 10:19

Με τον πρόεδρο και τον οικονομικό επόπτη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ.κ. Γιάννη Πάππου και Γεώργιο Αντώνογλου, συναντήθηκε

την Τρίτη (23/10) η αντιπεριφερειάρχης Ελευθερία Φτακλάκη, στο πλαίσιο των επαφών της με τους τοπικούς μας φορείς, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος στα νησιά του νομού μας, με την αντιπεριφερειάρχη να ενημερώνει τους συνομιλητές της, ότι ήδη γίνονται κινήσεις εκ μέρους της Περιφέρειας για την απλοποίηση των διαδικασιών για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, εν όψει της έναρξης του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η απελευθέρωση αγοράς των αεροπορικών εταιρειών και η αξιοποίηση των αερολιμένων από ιδιώτες.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για συστηματική συνεργασία του εμπορικού κόσμου της περιοχής που πλήττεται από την υφιστάμενη κρίση.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η κα Φτακλάκη δέχτηκε τον Πρόεδρο και τον ταμία της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου κ.κ. Παναγιώτη Τοκούζη και Αγγελινιό Γιάννη. Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας αναφέρθηκαν στα πολλά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, όπως οι χρονοβόρες και πολυδάπανες διαδικασίες για την ανανέωση των αδειών λειτουργίας και την νομιμοποίηση καταλυμάτων στα μικρά νησιά, τη μη εφαρμογή των νόμων για έκδοση τιμοκαταλόγων, την άγρα πελατών, την έλλειψη ενιαίου προωθητικού υλικού για τη προβολή των μεμονωμένων επιχειρήσεων και την αδυναμία της πλειοψηφίας των επιχειρηματιών του κλάδου για συντονισμένη και συστηματική ανάδειξη των μικρών καταλυμάτων.

Η αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε τη δυναμικότητα του κλάδου στη περιοχή μας και δεσμεύτηκε, παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες της Περιφέρειας, να υπάρξει ουσιαστική συνδρομή, τουλάχιστον στην προσπάθεια για ενιαία διαφήμιση και προβολή των οικογενειακών καταλυμάτων της Δωδεκανήσου.

Το βράδυ, η κα Φτακλάκη παραβρέθηκε στην ολομέλεια της Ένωσης των Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου όπου ο πρόεδρος της Ένωσης Γεώργιος Ματσίγγος και η Διοίκηση καλωσόρισαν την Αντιπεριφερειάρχη και της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Τα θέματα που τέθηκαν υπό συζήτηση αφορούσαν την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη συμβολή του ΚΕΚ πραγματοποιώντας επιμορφωτικά σεμινάρια σε εργαζομένους.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη για επιμήκυνση του τουρισμού με την προώθηση του μαθητικού και του ιατρικού τουρισμού, η αξιοποίηση του Golf και το άνοιγμα των αγορών κάτι που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των νησιών.

Η κα Φτακλάκη τόνισε ότι «η απορρόφηση του ΕΣΠΑ πρέπει να γίνει ταχύτατα και δεσμεύτηκε ότι με στρατηγικό σχεδιασμό και συνεχή συνεργασία θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι θα διοργανωθεί το Δεκέμβριο ημερίδα με όλους τους φορείς για να γίνει ο απολογισμός της χρονιάς και να παρουσιαστούν νέες δράσεις που στόχο θα έχουν την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos