Στην υγεία δεν χωράνε συγχωνεύσεις και “κουρέματα” – Συνάντηση με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο θα έχει ο Περιφερειάρχης

06 Ιανουαρίου 2013 00:59

Προσωπική συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο θα επιδιώξει να έχει τις αμέσως επόμενες ημέρες

ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, προκειμένου να ενημερωθεί, κατ' αρχάς, για το σκεπτικό των μεταβολών που αποφασίστηκαν στον οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου της Ρόδου, που έχουν ως αποτέλεσμα την ουσιαστική συρρίκνωση του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Περιφέρειας. Παράλληλα, θα ζητήσει να ενημερωθεί για το σχεδιασμό του Υπουργείου σε σχέση με τις υπόλοιπες υγειονομικές δομές των νησιών μας.

«Το επιχείρημα του υπουργείου, ότι οι αλλαγές – όπως ακούστηκε - είναι αποτέλεσμα μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή δικαιολογητική και λογική βάση. Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο και ένα φρένο» τονίζει ο Περιφερειάρχης, που επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι «στον τομέα της υγείας, ειδικά στο νησιωτικό χώρο, δεν χωράνε συγχωνεύσεις και "κουρέματα"».

Ο κ. Γ. Μαχαιρίδης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, επισημαίνει για μία ακόμα φορά την πεισματική άρνηση της κεντρικής διοίκησης να αποκεντρώσει στην αιρετή Περιφέρεια αρμοδιότητες που αφορούν στην υγειονομική θωράκιση και στη λειτουργία των δομών υγείας των νησιών μας.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, ο Περιφερειάρχης θα θέσει επίσης ζητήματα τεχνικής φύσεως που καθυστερούν σχετικά με παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια και για τις οποίες έχουν δεσμευτεί οι απαραίτητοι πόροι, όπως είναι η δημιουργία τμημάτων στο Νοσοκομείο της Ρόδου, αλλά και η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού σε όλες τις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής, που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos