Η ΕΛΜΕ Κυκλάδων αλληλέγγυη στους απεργούς στις συγκοινωνίες

24 Ιανουαρίου 2013 21:58

Η ΕΛΜΕ Α ΚΥΚΛΑΔΩΝ στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο αγώνας αυτός είναι :

• για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις,

• για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, όπως η παιδεία, η υγεία, η ασφάλιση που ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται.

• για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό.

• για την επιβίωση της εργατικής τάξης απέναντι στη διαρκή και βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου που υλοποιεί η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ.

Με χυδαία προπαγάνδα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με απειλές για απολύσεις και τέλος με τη φασιστική μέθοδο της επίταξης η Κυβέρνηση προσπαθεί να λυγίσει τον αγώνα των εργαζομένων. Αυτή τη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι, οφείλουμε να σταθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και καλούμε τα συνδικάτα να οργανώσουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

• Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.

• Γενική πολιτική απεργίας διαρκείας.

Κανένας μόνος του. Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε!

Τι προβλέπει ο νόμος για την επίταξη

Την «επίταξη προσωπικών υπηρεσιών και επίταξη ακινήτων και κινητών πραγμάτων, ως μέτρα πολιτικής κινητοποίησης για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίοδο ειρήνης» υπό ορισμένες προϋποθέσεις, προβλέπει ο νόμος 3536/2007.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νόμο:

Ως «έκτακτη ανάγκη» ορίζεται κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκη, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Έκτακτη ανάγκη, επίσης, είναι κάθε άμεση κοινωνική ανάγκη, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία.

Η επίταξη αποφασίζεται με απόφαση του πρωθυπουργού ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού και πραγματοποιείται με «Φύλλα Επίταξης Προσωπικών Υπηρεσιών» που εκδίδονται από τις οικείες αστυνομικές, λιμενικές ή και πυροσβεστικές αρχές ενώ επιδίδονται από όργανά τους, όργανα της δημοτικής αστυνομίας καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Από την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών απαλλάσσονται πρόσωπα που έχουν σωματική ή πνευματική αναπηρία ή άλλους λόγους υγείας, εφόσον αυτοί πιστοποιούνται με σχετική γνωμάτευση κλινικής δημόσιου νοσοκομείου.

Όποιος καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του ή ακίνητο ή κινητό πράγμα κατά τις διατάξεις του άρθρου αυτού και είτε αρνείται να παραλάβει το σχετικό φύλλο επίταξης είτε αρνείται ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

Όπως αναφέρει το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης», εφόσον απουσιάζει ο παραλήπτης του φύλλου πορείας, αυτό θυροκολλείται και αναλαμβάνει η αστυνομία τον εντοπισμό του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos