Σίφνος: Εργασίες στα σχολικά κτίρια

09 Φεβρουαρίου 2013 17:25

Ο Δήμος Σίφνου ενημερώνει τους δημότες του , ότι στο τελευταίο χρονικό διάστημα συνέδραμε στη βελτίωση των υποδομών και στην ικανοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες του νησιού μας, με τις εξής ενέργειες:

Για το Γυμνάσιο - Λύκειο:

- Επισκευή του ημιυπαίθριου χώρου και της εισόδου του κτιρίου με ταυτόχρονη κατασκευή διαδρόμου για πρόσβαση σε αυτό ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ),

- Βελτίωση του γηπέδου μπάσκετ και νέα διαγράμμιση,

- Αντικατάσταση των σπασμένων ταμπλό στις 2 μπασκέτες με νέα, που πολύ ευγενικά μας παραχωρήθηκαν από το Ε.Α.Κ.Ν. Σίφνου

- Αντικατάσταση των φθαρμένων φωτιστικών σωμάτων του γηπέδου μπάσκετ,

- Κατασκευή τοιχίου για την προστασία των μαθητών στον προαύλιο χώρο,

- Αντικατάσταση των 10 παραθύρων, που ήταν χρονίζον πρόβλημα και αίτημα της σχολικής κοινότητας. Με το πέρας της συγκεκριμένης εργασίας, το σύνολο των παραθύρων στο σχολικό κτήριο έχουν αντικατασταθεί και είναι καινούργια και ασφαλή.

Για το Δημοτικό Σχολείο :

- Τοποθέτηση καυστήρα νέας τεχνολογίας (λέβητας ιόντων) και θερμαντικών σωμάτων στις αίθουσες του κτηρίου Δραγάτση. Με τον τρόπο αυτό δώσαμε λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης, που ταλαιπωρούσε μαθητές και εκπαιδευτικούς,

- Αναδιαμόρφωση των αιθουσών στο κτήριο του Δραγάτση,

- Επισκευή αποθήκης στο κτήριο του Αρτεμώνα στο οποίο στεγάζεται η δεξαμενή πετρελαίου,

- Ανακατασκευή σε χώρους διδασκαλίας στο κτήριο της Απολλωνίας, ώστε να δημιουργηθεί μια επιπλέον αίθουσα, απαραίτητη για τη στέγαση τμήματος μαθητών. Ταυτόχρονα έγινε και μετεγκατάσταση των Η/Υ σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα με παράλληλη νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Για το Νηπιαγωγείο Απολλωνίας :

- Κατασκευή οικίσκου για τη μεταφορά του καυστήρα έξω από το υπόγειο του σχολείου. Η μεταφορά κρίθηκε αναγκαία για την μεγαλύτερη ασφάλεια των μαθητών.

Πέραν των παραπάνω σημαντικών παρεμβάσεων, ο Δήμος Σίφνου προχώρησε και φέτος στις απαραίτητες εργασίες ελαιοχρωματισμού, ευπρεπισμού και απολύμανσης όλων των σχολείων.

Ο Δήμος Σίφνου ευχαριστεί θερμά τους διευθυντές των σχολείων, καθώς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την άψογη συνεργασία τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos