Υποβάθμιση Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μυκόνου σε γραφείο

09 Φεβρουαρίου 2013 17:29

Κύριε Υπουργέ, Πληροφορούμεθα και πάλι ότι προτίθεται η Διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ να υποβαθμίσει το Υποκατάστημα της Μυκόνου

σε απλό Γραφείο ΙΚΑ και κατά συνέπεια οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να εξυπηρετούνται από το Υποκατάστημα ΙΚΑ Ερμούπολης, το οποίο και θα έχει την κύρια ευθύνη ως εποπτεύουσα αρχή του συγκεκριμένου Γραφείου Μυκόνου.

Θεωρώ ότι η εν λόγω υποβάθμιση, θα έχει επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού μας, που, όπως γνωρίζετε, είναι και ο πρώτος, κατ' αναλογία, νησιωτικός τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα, με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που απασχολούν τεράστιο αριθμό εργαζομένων, αλλά και πολλές άλλες τουριστικές επιχειρήσεις με εποχική περίοδο εργασίας, πολλαπλάσιου όγκου, έναντι άλλων νησιών που δεν υποβαθμίζεται το τοπικό ΙΚΑ, όταν η ασφαλιστέα ύλη τους είναι ελάσσονος ή και αμελητέας σημασίας σε σύγκριση με τη Μύκονο. Επισημαίνεται ότι τα έσοδα του ΙΚΑ Μυκόνου από το 2008 που μετατράπηκε από γραφείο σε Υποκατάστημα ΙΚΑ έχει αποφέρει έσοδα πλέον των δέκα εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει και πάλι η λογική και το ΙΚΑ Μυκόνου το οποίο λειτουργεί ως Υποκατάστημα από τον Ιανουάριο του 2008 δεν θα υποβαθμιστεί σε ένα απλό γραφείο, γιατί αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην είσπραξη των εσόδων, για τα οποία γίνεται καθημερινά λόγος στα ΜΜΕ, αφού δεν θα υπάρχει ούτε ο υποτυπώδης έλεγχος, όσο και για την ανασφάλιστη εργασία.

Όπως αντιλαμβάνεσθε κύριε Υπουργέ, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να εξαρτώμεθα από άλλο Υποκατάστημα που θα ελέγχει το Τοπικό Γραφείο ασφάλισης και οι συναλλασσόμενοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλο νησί για να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους, επιβαρυνόμενοι οικονομικά, ειδικά τη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης. Άλλωστε, γνωρίζετε καλά, ότι τα νησιά μας δεν έχουν πάντα καθημερινή συγκοινωνία, υπάρχουν συχνά απαγορευτικά και οι πολίτες για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους με το ΙΚΑ θα πρέπει να απέχουν από τις εργασίες τους.

Θεωρώ ότι μια τέτοια απόφαση θα λειτουργούσε αρνητικά για το νησί μας, και παρακαλώ την άμεση παρέμβασή σας για να αποτραπεί η εν λόγω ενδεχόμενη Υποβάθμιση του ΙΚΑ Μυκόνου.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ-ΜΕΓΑΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos