Χ. Κόκκινος: Να στηριχτεί στην πράξη η νησιωτικότητα

18 Φεβρουαρίου 2013 13:11

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε

(μοναδικός εκπρόσωπος του συνόλου της μειοψηφίας του Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου, ελέω εκλογικού νόμου κου Ραγκούση – «Καλλικράτη») στο 1ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 14 και 15 Φεβρουαρίου 2013.

Στην ομιλία του κατά τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου ο κος Κόκκινος τόνισε τα εξής:

«Όταν το 2010 από το ακριτικό Καστελόριζο ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου έφερνε την Τρόικα και ουσιαστικά υποδούλωνε οικονομικά τη χώρα , κανείς δε μπορούσε να φανταστεί την υποβάθμιση που θα βιώναμε ατομικά και συλλογικά. Η ψήφιση των αλλεπάλληλων μνημονίων δεσμεύει τη χώρα και φυσικά επηρεάζει και την Αυτοδιοίκηση που ήταν αδύνατο να μείνει στο απυρόβλητο αυτών των πολιτικών. Έτσι είδαμε μειώσεις αντί για αυξήσεις της κρατικής επιχορήγησης και ελαχιστοποίηση των κοινωνικών δράσεων.

Το σημερινό μας συνέδριο πρέπει να απευθυνθεί

- Στην ελληνική κοινωνία

- Στον πολιτικό κόσμο και

- Στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης

Στην ελληνική κοινωνία - που δοκιμάζεται καθημερινά από τις μνημονιακές πολιτικές - πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει ελπίδα.

Η Αυτοδιοίκηση ως μοχλός εξουσίας, μπορεί να στηρίξει κοινωνικές και αναπτυξιακές δράσεις. Απαιτείται ενότητα, κοινή στόχευση και συνεννόηση.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας να συμπαρασταθεί με συγκεκριμένες πράξεις το Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να μας εμπιστευθεί και να χαράξουμε κοινή πορεία. Θέλουμε έμπρακτη υποστήριξη γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε από τη μια εύηχα λόγια για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Αυτοδιοίκηση ή να βλέπουμε τα «κροκοδείλια» δάκρυα συμπαράστασης από πολιτικά κόμματα που δεν έχουν πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση.

Η πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ με τον πρωθυπουργό κο Αντώνη Σαμαρά να έχει συνέχεια και να φέρει αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας.

Στην Αυτοδιοίκηση κάνοντας βήματα σύγκλισης, αυτοκριτικής και σκληρής δουλειάς , θα φέρουμε αποτελέσματα.

Απαιτείται συνέχεια και συνέπεια στις πράξεις μας για να αποκτήσουμε ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες και να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος της Αυτοδιοίκησης.

Εξυπακούεται ότι όποιες περικοπές στου ΚΑΠ δε δίνουν άλλοθι σε αποτυχημένους προσανατολισμούς των περιφερειακών αρχών.

Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε πέσει θύματα του «Καλλικράτη» γνωστού πλέον και ως «Κακοκράτης» . Η έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασμού , η απουσία χρηματοδότησης και η συρρίκνωση των αυτοδιοικητικών δράσεων και αρμοδιοτήτων είναι από τα βασικά σημεία για τα οποία ο κος Ραγκούσης και η παρέα του καλούνται να απολογηθούν. Όλα στήθηκαν «στο πόδι» , όλα στήθηκαν με επικοινωνιακούς και όχι αυτοδιοικητικούς όρους με αποτέλεσμα σήμερα η αυτοδιοίκηση να βρίσκεται σε τέλμα.

Κλίνοντας καλώ την κυβέρνηση να στηρίξει το Β΄ βαθμό της Αυτοδιοίκησης και να εφαρμοστούν πολιτικές Νησιωτικότητας. Απλά αναφέρω ένα παράδειγμα: Περιφερειακοί Σύμβουλοι υποχρεώνονται σε αλλεπάλληλα εξουθενωτικά ταξίδια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυτοδιοικητικές τους υποχρεώσεις και η καθυστέρηση καταβολής των «οδοιπορικών» τους σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που βιώνουμε , λειτουργεί απαγορευτικά στη συνεπή συμμετοχή τους στα κοινά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos