Αγγελική Ήμελλου: Η δέσμευση της Πολιτείας από το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους αυτού, δεν μπορεί ες αεί να αποτελεί το πρόσχημα...

19 Φεβρουαρίου 2013 00:31

Η δέσμευση της Πολιτείας από το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους αυτού, δεν μπορεί ες αεί να αποτελεί το πρόσχημα, για την καταπάτηση του συνταγματικά

κατοχυρωμένου δικαιώματος της νησιωτικότητας, και λοιπών θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα σε δωρεάν, δημόσια και ποιοτική υπηρεσία υγείας.

Η Ανεξάρτητη Πολιτευτής του νομού Κυκλάδων Αγγελική Ήμελλου, παρεμβαίνει για το θέμα του Γ. Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας της Νάξου.

«Σαν να μην ήταν αρκετή η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας της Πάρου, επίκειται και η διάλυση του Γ. Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας της Νάξου, μέσω της συγχώνευσής του με το Νοσοκομείο Σύρου. Και η υγεία των Ναξιωτών, διακυβεύεται καθημερινά. Μέσω της συγχώνευσης του Γ. Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας του νησιού, συρρικνώνεται επικίνδυνα το ιατρικό δυναμικό, αφού περιορίζονται αυτόματα οι θέσεις των γιατρών από 46 σε 19. Με τη συγχώνευση αυτή, απαξιώνεται στο μέγιστο βαθμό η Δημόσια υγεία, αφού η καταρράκωση της διοικητικής, ιατρικής και νοσηλευτικής αυτοτέλειας του Γ. Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας του νησιού, οδηγεί αυτόματα στη συγχώνευση τμημάτων, στην επισφάλεια των εφημεριών και στη δυσλειτουργία των υπηρεσιών.

Δεδομένου δε, ότι η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αλλά και ένας από τους δημοφιλέστερους πανελληνίως τουριστικούς προορισμούς, η Πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη της, ότι η επικείμενη συγχώνευση του Γ. Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας του νησιού θα επιφέρει περαιτέρω, την ταυτόχρονη υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Συνεπώς, η Πολιτεία οφείλει να διατηρήσει την αυτοτέλεια του Κέντρου Υγείας του νησιού, να ανακαλέσει το ΦΕΚ της συγχώνευσης του Γ. Νοσοκομείου-ΚΥ Νάξου με της Σύρου, να εξοπλίσει και να στελεχώσει επαρκώς το Κέντρο Υγείας, ώστε να καλυφθούν οι απαιτούμενες ανάγκες.

Επιτέλους, η όποια τυχόν επίκληση από την Πολιτεία, για δέσμευσή της από το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους αυτού, δεν μπορεί ες αεί να αποτελεί το πρόσχημα, για την καταπάτηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της νησιωτικότητας, και λοιπών θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα σε δωρεάν, δημόσια και ποιοτική υπηρεσία υγείας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις σαν αυτές της Νάξου και της Πάρου, πρέπει να λάβουν χώρα σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και πρέπει να αποκτήσουν συλλογικό – παγκυκλαδικό χαρακτήρα. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων και των τοπικών φορέων κάθε κυκλαδίτικου νησιού, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της Δημόσιας Υγείας των κυκλαδιτών.»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos