Ολοκληρώθηκε μεγάλη διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο

11 Μαρτίου 2013 16:25

Με χαμόγελα αισιοδοξίας έληξε, η μεγάλη διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο. Οι τουριστικοί φορείς και παράγοντες των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

παρατήρησαν μια ιδιαίτερη αναθέρμανση του ενδιαφέροντος του γερμανικού κοινού για τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Η ΠΝΑΙ συμμετέχοντας ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ, προσέφερε την ευκαιρία στα νησιά της Πάτμου, της Αστυπάλαιας, της Πάρου, της Νάξου, της Σαντορίνης, της Μήλου, της Μυκόνου και της Φολεγάνδρου να προβάλλουν με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο το μοναδικό τουριστικό τους προϊόν. Να τονιστεί ότι τα νησιά της Ρόδου και της Κω συμμετείχαν στην έκθεση σε δικό τους χώρο.

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης για ζητήματα τουρισμού, κυρία Ελευθερία Φτακλάκη, εκπροσωπώντας θεσμικά την ΠΝΑΙ, είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατ' ιδίαν στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και να συζητήσει τις προοπτικές και τα πλαίσια συνεργασίας των δύο πλευρών σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού, ιδιαίτερα μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Σημαντική ήταν η συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ρόδου, η οποία με εκπρόσωπο τον κύριο Βασίλη Λιάκη, συνέβαλε στην προβολή των αιγαιοπελαγίτικων γεύσεων, παρουσιάζοντας και προσφέροντας στο γερμανικό κοινό διάφορα τοπικά εδέσματα.

Τα περίπτερα της ΠΝΑΙ επισκέφθηκαν γερμανικά ΜΜΕ, όπως το RTL, το SAT 1, το TV Berlin, το Radio Berlin Branderburg καθώς και η ΕΡΤ και έγινε ιδιαίτερη μνεία στη μοναδικότητα του νησιωτικού συμπλέγματος του Νοτίου Αιγαίου και στην εξαιρετική ευκαιρία που προσφέρεται στους ξένους επισκέπτες, το island hopping.

«Η ΠΝΑΙ προσηλωμένη στους στόχους της, προσπαθεί να δημιουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο νέες προοπτικές προβολής του συνόλου των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, στο πλαίσιο της ενεργής υποστήριξης της τουριστικής μας βαριάς βιομηχανίας. », δήλωσε η κυρία Φτακλάκη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos