Θετική κατά πλειοψηφία ήταν η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

18 Μαρτίου 2013 20:52

Θετιική κατά πλειοψηφία ήταν η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στην έκτακτη συνεδρίασή του, με τηλεδιάσκεψη στα Καταστήματα της Περιφέρειας σε

Σύρο και Ρόδο, επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιου Ακινήτου, για το ακίνητο στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου.

Λίγο μετά την έναρξη των εργασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου, με παρέμβαση της ομάδας εργαζομένων προσκείμενη στο ΠΑΜΕ διέκοψε τη συνεδρίαση και εκπρόσωπός της εξέφρασε τις απόψεις των τελευταίων γενικότερα για την απασχόληση, για θέματα καταβολής δεδουλευμένων, απολύσεων κ.λ.π., τις οποίες και κατάθεσε εγγράφως στο Προεδρείο του Σώματος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Δωδεκανήσου κ. Ιάκωβος Γρύλλης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ροδίων κ. Διακοσταματίου, οι οποίοι και ανέπτυξαν τις θέσεις των φορέων τους καθώς επίσης και ο πρώην Βουλευτής της Περιοχής κ. Νίκος Ζωίδης.

Το θέμα εισηγήθηκε αναλυτικά στο Σώμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής, Αλιείας, Αγροτικής Βιοποικιλότητας, Ποιότητας Ζωής & Αειφόρου Ανάπτυξης της Υπαίθρου Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνης Χατζηιωάννου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Βενέρης που περιέγραψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Στρατηγικής Μελέτης και επιχειρηματολόγησε υπέρ των προτάσεων της υπηρεσίας, οι οποίες όπως επισημάνθηκε, υιοθετήθηκαν με τη συμπλήρωση ελάχιστων προσθηκών από το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.

Υπέρ ψήφισαν:

η παράταξη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου,

η παράταξη «Νέα Εποχή για τα νησιά μας»,

η παράταξη «Πολίτες κόντρα στον Καιρό» που συμφώνησε με το σύνολο της εισήγησης όπως τροποποιήθηκε, διαφωνώντας στη χρήση παραθεριστικής κατοικίας και ζήτησε τη χρήση μόνο «Τουρισμός-Αναψυχή».

Κατά ψήφισε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενώ η παράταξη «Οικολογικός Άνεμος» ζήτησε την απόσυρση του θέματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos