X.Κόκκινος: Εισβολή στελεχών του ΠΑΜΕ στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

19 Μαρτίου 2013 18:30

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 , ο περιφερειακός συνδυασμός

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙ ΑΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ψήφισε τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου για το ακίνητο στα Αφάντου Ρόδου» με το παρακάτω σκεπτικό και παρατηρήσεις:

- Στηρίζουμε την επένδυση για την αξιοποίηση της περιοχής εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί με όρους διαφάνειας αλλά και φιλικούς προς το περιβάλλον. Δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα να εμφανίζεται ως πιο ευαίσθητος για την ακεραιότητα του περιβάλλοντος αλλά και για τη διατήρηση των όρων διαφάνειας στην αξιοποίηση του ανωτέρω ακινήτου.

- Εφόσον υλοποιηθεί η αξιοποίηση του ακινήτου , να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη για το Ροδιακό λαό (θέσεις εργασίας, στήριξη επιχειρηματικότητας κλπ).

- Να υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός οδών προσβασιμότητας στην παραλία

- Η έκταση του «γκολφ» να μεγαλώσει και να έχει σύγχρονες προδιαγραφές.

- Στην έκτασή του να χτιστούν ξενοδοχεία κατά 85% και οικίες κατά 15%.

- Να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Γ.Γ.Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας για μη σταθερές εγκαταστάσεις αλλά ήπιες με πασσαλώσεις.

- Να μην υπάρχει δόμηση και καταπάτηση στην παρακείμενη αρχαιολογική ζώνη

- Τέλος να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα συνοδά έργα και να θωρακιστεί η περιοχή από τυχόν θεομηνίες που προκαλούν καταστροφές όπως έγινε τα τελευταία χρόνια.

- Είναι δεσμευτική για μας η θέση του Δ.Ροδίων που ενέκρινε την ανωτέρω ΣΜΠΕ.

Για την εισβολή του ΠΑΜΕ Επισιτισμού στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου επισημαίνουμε στα στελέχη του ΚΚΕ ότι δεν εκχωρούμε σε κανένα το δικαίωμα να εμφανίζεται υπερευαίσθητος και προστάτης των εργαζομένων όταν στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Οι άναρθρες κραυγές και η συνθηματολογία δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.

Ο περιφερειακός μα συνδυασμός στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων , δεν τους κατηγοριοποιεί σε πολίτες α΄και β΄κατηγορίας και βρίσκεται σε διαρκή διάλογο μαζί τους. Δυστυχώς το ΠΑΜΕ λειτουργεί με όρους του 19ου αιώνα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos