Τήνος: Συνάντηση εργασίας για τον Τουρισμό

02 Απριλίου 2013 21:22

Την Παρασκευή 29/3 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση τουρισμού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με την ευκαιρία επίσκεψης της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού

Νοτίου Αιγαίου, κ. Ελευθερίας Φτακλάκη. Στη συνάντηση εργασίας, πέρα από την Τουριστική Επιτροπή, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ματθαίου Βίλλα, συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού στο νησί.

Η Αντιπεριφερειάρχης αρχικά ανέλυσε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συνεχάρη τον Δήμο Τήνου για τις αξιόλογες προσπάθειες και τις στοχευμένες ενέργειες ανάπτυξης του τουρισμού, με επιλεκτική και συνεχή παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, το άνοιγμα στις νέες αγορές και τις λοιπές συμπληρωματικές δράσεις, όπως ο μαθητικός και ο περιπατητικός τουρισμός. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε την χρηματοδότηση δύο προγραμμάτων, προτάσεις που κατατέθηκαν πρόσφατα από τον Δήμο Τήνου και αφορούν την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού μέσω στοχευμένων δράσεων και την υλοποίηση θερινών σεμιναρίων μαρμαρογλυπτικής σε αλλοδαπούς επισκέπτες με στόχο την διάδοση της τηνιακής μαρμαροτεχνίας, καθιστώντας το νησί ελκυστικό τόπο εναλλακτικών δράσεων . Ακόμη, ανακοίνωσε διάφορες σχετικές δράσεις που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη συνεργασία των Δήμων. Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά.

Ο Δήμος Τήνου συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης. Στα μέσα του Απριλίου θα υποδεχτούμε για πρώτη φορά 900 μαθητές από σχολεία της Αθήνας και στόχος μας είναι να εδραιωθεί η Τήνος ως ένας νέος προορισμός για μαθητικές και εκπαιδευτικές εκδρομές. Μετά την Μόσχα, η Τήνος κέρδισε τις εντυπώσεις και στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Κίεβο της Ουκρανίας, καθώς ήταν το μοναδικό νησί που συμμετείχε οργανωμένα με εκπρόσωπο στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, προωθώντας τον προσκυνηματικό και εναλλακτικό τουρισμό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos